Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΚΑΠΗ: Δωρεάν φυσικοθεραπείες στις κοινότητες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δωρεάν φυσικοθεραπείες πραγματοποιούνται στα ΚΑΠΗ του δήμου Θέρμης από δύο εξειδικευμένους φυσιοθεραπευτές. Συγκεκριμένα, οι φυσικοθεραπείες θα γίνονται διαφορετική μέρα σε κάθε κοινότητα, ώστε να εξυπηρετούνται όλα τα ΚΑΠΗ. 

Το πρόγραμμα των φυσικοθεραπειών έχει ως εξής:

ΘΕΡΜΗ: Δευτέρα – Τετάρτη,

ΒΑΣΙΛΙΚΑ: Πέμπτη,

ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ: Παρασκευή,

ΤΡΙΛΟΦΟΣ: Δευτέρα,

ΣΟΥΡΩΤΗ: Τρίτη,

Ν. ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ: Τετάρτη,

ΚΑΡΔΙΑ: Πέμπτη,

ΠΛΑΓΙΑΡΙ: Παρασκευή

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι να προσκομίζεται γνωμάτευση από ορθοπεδικό ή από το θεράποντα οικογενειακό γιατρό τους (καρδιολόγο, παθολόγο). Επίσης, τα μέλη θα πρέπει να έχουν καλύψει τις ταμειακές τους υποχρεώσεις προς τα ΚΑΠΗ όπου ανήκουν. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους προέδρους των ΚΑΠΗ σε κάθε Κοινότητα του δήμου.

Η σημασία της φυσικοθεραπείας

Αξίζει να αναφερθεί ότι η φυσικοθεραπεία είναι σημαντική και χρήσιμη για τα άτομα της τρίτης ηλικίας για τη φυσική αποκατάσταση της υγείας τους. Στόχος είναι να προάγει, να υποστηρίζει και να αποκαθιστά τη σωματική, ψυχολογική και κοινωνική υγεία των ηλικιωμένων που το έχουν ανάγκη.

Συστήνεται, ωστόσο, οι άνθρωποι αυτής της ηλικιακής ομάδας να ακολουθούν προγράμματα με ασκήσεις που δεν έχουν μεγάλη ένταση, που είτε γίνονται ατομικά, είτε σε μικρές ομάδες. Η άσκηση βελτιώνει το μυοσκελετικό σύστημα αυξάνοντας τη μυϊκή μάζα, την ευκινησία των αρθρώσεων και την αντοχή των οστών. Το αποτέλεσμα είναι ότι ο ασκούμενος νιώθει ότι μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί, ότι είναι ικανός να καταφέρει πολλά πράγματα μόνος του, αλλά και να αποφεύγει μελλοντικούς τραυματισμούς και κατάγματα.

fisikotherapeies.kapi .dorean.foto1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ