Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Κάτω Σχολάρι: Τεράστια συμφωνία της BETA CAE Systems με αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μία από τις σημαντικότερες συμφωνίες σε πανελλαδικό επίπεδο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με πρωταγωνιστή την καινοτομική εταιρεία λογισμικού BETA CAE Systems, η οποία διατηρεί τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της στο Κάτω Σχολάρι του δήμου Θέρμης. Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρεία  Cadence Design Systems με έδρα την Καλιφόρνια και εισηγμένη στο Nasdaq, ανακοίνωσε τη συμφωνία εξαγοράς της BETA CAE έναντι του αστρονομικού ποσού του 1,24 δις δολάρια.  

Η εταιρεία BETA CAE Systems, ιδρύθηκε πριν 30 χρόνια από μία ομάδα καθηγητών και φοιτητών του ΑΠΘ και σήμερα έχει φτάσει να απασχολεί 500 εργαζόμενους. Η συγκεκριμένη εταιρεία μετέφερε την έδρα της στην Ελβετία πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο διατηρεί την παραγωγική της βάση στην περιοχή του Κάτω Σχολαρίου. Η BETA CAE Systems αναπτύσσει λογισμικό για αυτοκινητοβιομηχανίες και αεριωθούμενους κινητήρες και διαθέτει θυγατρικές εταιρείες σε Ελβετία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Σουηδία, Ιταλία, Κίνα, Γερμανία και Ιαπωνία.

Η αμερικανική εταιρεία, που προχώρησε στην εξαγορά της BETA CAE Systems, δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη λογισμικού, κυρίως για υπολογιστές και διαθέτει κύκλο εργασιών άνω των 3,5 δισ. δολαρίων, 10.300 εργαζόμενους, ενώ έχει θυγατρικές σε 23 χώρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ