Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Θέρμη: Υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις Πανελλαδικές εξετάσεις  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δύο στους τρεις αποφοίτους των λυκείων του δήμου Θέρμης εισέρχονται και φέτος στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα πέντε Γενικά Λύκεια του δήμου Θέρμης και το Επαγγελματικό Λύκειο Βασιλικών αποδεικνύουν ότι καταγράφηκε ένα σημαντικό ποσοστό επιτυχίας στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, σε σύνολο 494 αποφοίτων εισήχθησαν σε ΑΕΙ 333, ποσοστό που φτάνει το 67,4%. Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι το 1ο ΓΕΛ Μίκρας συγκεντρώνει το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας, καθώς πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις οι 66 από τους συνολικά 86 αποφοίτους, δηλαδή ποσοστό 76,7%. Ακολουθούν το 1ο ΓΕΛ Θέρμης με 75,8% (66 από τους 87) και το ΓΕΛ Βασιλικών με 72,4% (42 από τους 58).

«Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στα παιδιά που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και να τους ευχηθώ καλές σπουδές και καλή σταδιοδρομία. Ένας νέος δρόμος ανοίγεται μπροστά τους, γεμάτος γνώσεις και πολύτιμες εμπειρίες που θα αποτελέσουν την αρχή μιας νέας σελίδας για τη ζωή τους. Επίσης, θα ήθελα να συγχαρώ τους συνοδοιπόρους τους σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο, γονείς και εκπαιδευτικούς, που στάθηκαν ακούραστα δίπλα τους, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Στέλιος Αποστόλου. Ο ίδιος πρόσθεσε ακόμη: «Για όσους μαθητές δεν πέτυχαν τον στόχο τους τη φετινή χρονιά, τους υπενθυμίζουμε ότι στη ζωή οι ευκαιρίες είναι πολλές και οφείλουμε να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας με αποφασιστικότητα και  αισιοδοξία, κοιτώντας με θαρραλέα ματιά τη ζωή, χωρίς να επηρεαζόμαστε από οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα στις εξετάσεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ