Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Θέρμη: Πλούσιο θεατρικό ρεπερτόριο για όλα τα γούστα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Θεατρικό Φθινόπωρο 2023»

Με ένα πλούσιο θεατρικό πρόγραμμα υποδέχτηκε το φθινόπωρο η Θέρμη. Πρόκειται για παραστάσεις και παραγωγές των ομάδων θεάτρου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού (Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ). στο πλαίσιο του «Θεατρικού Φθινοπώρου 2023», το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της συγγραφέως Χρύσας Σπηλιώτη, καθώς και της πρωταγωνίστριας της Ομάδας «Θεάτρου Όραμα», Βάντας Ερμείδου.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλο το προηγούμενο διάστημα μία σειρά από υπέροχα θεατρικά έργα, ενώ το θεατρικό φθινόπωρο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 – 26 Νοεμβρίου. Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Θέατρο της Θέρμης (γενική είσοδος: 3 € ).

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εξής παράσταση:

  • 25 & 26 Νοεμβρίου (20:00), «Ποιος κοιμάται απόψε;» της Χρύσας Σπηλιώτη από την Ομάδα «Θεάτρου Όραμα». Το συγκεκριμένο θεατρικό έργο γράφτηκε για μια εποχή που ζήσαμε και που πιθανόν θα ξαναζήσουμε, ως λαός, γιατί εν πολλοίς διαθέτουμε μνήμη χρυσόψαρου. Μια εποχή που όλοι θέλουμε να την ξεχάσουμε γιατί κουβαλούσε τα πιο μελανά χρώματα της σύγχρονης ιστορίας, αλλά δυστυχώς αν την λησμονήσουμε θα την ξαναβρούμε μπροστά μας!

Επίσης, παρουσιάστηκαν ήδη οι εξής θεατρικές παραστάσεις:

  • «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη, από το  Θεατρικό Εργαστήρι «Οραματιστές». Πρόκειται για ένα ονειρικό άλμα στο μέλλον «ποτισμένο» με χιούμορ, φαντασία και έντονες κοινωνικές διαστάσεις και αναφορές. Η Λίζα και η Καίτη τα δύο πρόσωπα στο θεατρικό έργο «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» θα ξεκινήσουν αυτό το «ταξίδι» ως μαθήτριες, για να «καταλήξουν» γριές σε κάποιο ίδρυμα.
  • «Δεν περνάω καλά!»,Θεατρικό Εργαστήρι «Οραματιστές». Γυναίκες του σήμερα: μητέρες, σύζυγοι, εργαζόμενες, νοικοκυρές. Γυναίκες που αναμετριούνται με την εικόνα της αλάνθαστης μάνας, της υποδειγματικής συζύγου, της επιτυχημένης εργαζόμενης και της τέλειας νοικοκυράς, όπως προβάλλεται στα διαφημιστικά μηνύματα και στα λοιπά προγράμματα της τηλεόρασης.
  • «Λεξάνδρα ή το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον” του Παύλου Λάλου, Ομάδα «Θεάτρου Όραμα». Το έργο πιάνει το νήμα της ιστορίας απ’ τη δεκαετία του ’30 για να πλέξει έναν χαρακτήρα αντιπροσωπευτικό, γυναίκας Θεσσαλονικιάς, εκείνης της εποχής.
  • «Ελεύθερος γάμος» από τη Θεατρική Ομάδα Σουρωτής. Μία κωμωδία με συνεχείς ανατροπές. Ένας γάμος που έχει φθαρεί από την καθημερινότητα, μία γυναίκα γεμάτη ανασφάλειες κι ένας άντρας με διάφορες εξωσυζυγικές σχέσεις. Ο μόνος τρόπος για να σωθεί είναι να βάλουν σε λειτουργία ένα «παράτολμο» σχέδιο.
  • «Πίστη, αγάπη, ελπίδα» του Ödön von Horváth, από την εφηβική Ομάδα Θέρμης. Πόσο αναγκαίο είναι για τον άνθρωπο να πιστεύει, να αγαπάει και να ελπίζει για να επιβιώσει; Πόσο δύσκολη είναι η επιβίωσή του αυτή, μέσα σε έναν κόσμο που κανείς δεν μιλάει και κανείς δεν ακούει; Όλα αυτά τα βιώνουμε μέσα από την τραγική φιγούρα της Ελισάβετ, που το μόνο που επιδιώκει είναι να επιβιώσει μέσα σε μία σαθρή κοινωνία που δημιουργεί συνεχώς αδιέξοδα και με βρώμικο τρόπο την καταδικάζει σε αργό και οδυνηρό θάνατο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ