Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Θέρμη: Οι νέοι πρόεδροι των 14 κοινοτήτων ανακοινώνουν τα έργα της επόμενης 5ετίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι πρόεδροι των 14 κοινοτήτων του Δήμου Θέρμης, νέοι και επανεκλεγμένοι, μιλούν στην «Άποψη» και απαριθμούν τα έργα, που αναμένεται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη πενταετία στην περιοχή τους. Όλοι τους κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα «ποια είναι τα βασικά προβλήματα της κοινότητας σας και ποια από αυτά εκτιμάτε ότι μπορούν να επιλυθούν μέσα στην επόμενη 5ετία».

Νέα πάρκα και παιδικές χαρές, σχολεία, κατασκευή δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, εκπόνηση πολεοδομικών σχεδίων και φυσικά ασφαλτοστρώσεις είναι μερικά από τα έργα, που είτε έχουν ξεκινήσει και αναμένεται να ολοκληρωθούν είτε θα υλοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα.

Τα έργα της 5ετίας

Πρόκειται για έργα, που θα διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών και θα συμβάλλουν στην ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των κοινοτήτων της Θέρμης. Από τα υπέροχα ορεινά χωριά όπως ο Άγιος Αντώνιος, η Περιστερά και το Λιβάδι μέχρι τα Βασιλικά, τον Τρίλοφο ή τη Σουρωτή κάθε περιοχή έχει τις δικές τις ανάγκες και το δικό της προγραμματισμό.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε την κατασκευή του νέου βιολογικού στην περιοχή του Σχολαρίου, με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης δύο ετών, το τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο για την κοινότητα της Σουρωτής, αλλά και τη διαμόρφωση της κοίτης των δύο ρεμάτων στο Νέο Ρύσιο. Έργα, τα οποία θα βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό τις συνθήκες διαβίωσης στις περιοχές που θα πραγματοποιηθούν.

Νέοι & παλιοί πρόεδροι

Αξίζει να αναφέρουμε ότι σε επτά από τις συνολικά 14 κοινότητες οι πρόεδροι θα παραμείνουν οι ίδιοι και με τη νέα χρονιά, καθώς επανεξελέγησαν. Πρόκειται για τις κοινότητες Σουρωτής, Νέου Ρυσίου, Νέας Ραιδεστού, Ταγαράδων, Θέρμης, Πλαγιαρίου και Περιστεράς.

Επιπλέον, νέοι πρόεδροι (θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους με τη νέα χρονιά) έχουν εκλεγεί στις εξής έξι κοινότητες: Βασιλικά, Αγία Παρασκευή, Άγιος Αντώνιος, Τρίλοφος, Καρδία και Κάτω Σχολάρι. Ιδιαίτερη περίπτωση, ωστόσο, αποτελεί η κοινότητα του Λιβαδίου, όπου ο Ηρακλής Ταυλίκος, ο οποίος συγκέντρωσε και τις περισσότερες ψήφους στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πιθανότατα θα παραχωρήσει – κατόπιν κοινής συμφωνίας -, τη θέση του στον προηγούμενο πρόεδρο Δημήτρη Γουδήρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ