Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Θέρμη: Κατασκευάζεται νέο πάρκο στην επέκταση

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η κατασκευή ενός μεγάλου πάρκου με παιδική χαρά και η ανακατασκευή των παιδικών χαρών σε δέκα περιοχές του δήμου Θέρμης αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα δίνοντας διέξοδο σε χιλιάδες παιδιά και γονείς, που αναζητούν χώρο για παιχνίδι και χαλάρωση. 

Οι παιδικές χαρές στο δήμο της Θέρμης αποτελούν ένα φλέγον ζήτημα για τους κατοίκους, καθώς πολλές από τις υπάρχουσες παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα και ζημίες, ενώ υπάρχουν μεγάλες περιοχές, ειδικά στην επέκταση της Θέρμης, που η κατασκευή παιδικής χαράς αποτελούσε αίτημα των κατοίκων εδώ και χρόνια.

Πάρκο & παιδικές χαρές

Όπως έγινε γνωστό ήδη ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου οι εργασίες κατασκευής για τη δημιουργία ενός μεγάλου πάρκου στην περιοχή της επέκτασης Θέρμης. Το συγκεκριμένο πάρκο περιβάλλεται από τις οδούς Αποστόλου Κουγιάμη και Τραπεζούντος και τους πεζόδρομους Σινώπης και Αργυρούπολης. 

Συγκεκριμένα, στο χώρο του πάρκου θα υπάρχει περιφραγμένη έκταση 951 τ.μ., που θα λειτουργεί ως παιδική χαρά με παιχνίδια, διαδρομές, καθιστικά, κάδους και πράσινο, αλλά και ειδικό αντικραδασμικό δάπεδο. Επίσης, θα υπάρχει ενότητα για υπαίθρια γυμναστική, αλλά και χώρος πρασίνου. 

Παράλληλα, ξεκινούν σταδιακά οι εργασίες ανακατασκευής παιδικών χαρών και στις τρεις δημοτικές ενότητες Θέρμης, Μίκρας και Βασιλικών. Πρόκειται για παιδικές χαρές σε Θέρμη, Τριάδι, Ταγαράδες, Νέα Ραιδεστό, Τρίλοφο, Καρδία, Βασιλικά, Περιστερά, Λιβάδι, αλλά και Φιλοθέη. 

Όπως έγινε γνωστό ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του δήμου και αφορά το λειτουργικό επανασχεδιασμό παιδικών χαρών με στόχο να αποκτήσουν τη σωστή υποδομή τόσο για την ασφάλεια όσο και για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών. 

paidiki.xara .thermi3

Ποιες παιδικές χαρές αφορά το έργο 

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Σπύρος Γαντάς, με την ολοκλήρωση αυτού του έργου όλες οι κοινότητες του δήμου Θέρμης θα έχουν σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές, προκειμένου τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια. 

«Πρόκειται για συντήρηση σε υφιστάμενες παιδικές χαρές, αλλά και για παιδικές χαρές, που πρόκειται να συμπληρωθούν με νέα παιχνίδια, ώστε όλες να  πληρούν τα κριτήρια για πιστοποίηση. Κάποιες από αυτές τις παιδικές χαρές τις έχουμε κλείσει και δεν λειτουργούν. Μόλις, ωστόσο, ολοκληρωθεί το έργο θα λειτουργούν όλες κανονικά», εξηγεί ο κ. Γαντάς. 

Συγκεκριμένα το έργο προβλέπει:

  • Την ανακατασκευή τριών παιδικών χαρών στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στο Τριάδι, στην οδό Πόντου στη Θέρμη και στο Κεντρικό Πάρκο Ταγαράδων.
  • Την εγκατάσταση οργάνων ενηλίκων σε δύο κατηργημένες θέσεις παιδικών χαρών (λόγω χρήσης γης), στην οδό Πολυτεχνείου στη Νέα Ραιδεστό και στην οδό Αγίου Αθανασίου στον Τρίλοφο.
  • Εργασίες συντήρησης και προσαρμογής σε υφιστάμενες παιδικές χαρές για την πιστοποίησή τους. Πρόκειται για τις παιδικές χαρές στο Άλσος και στην οδό Μακρυγιάννη στη Θέρμη, στην οδό Σπύρου Λούη στη Νέα Ραιδεστό, στην οδό Τσακάλωφ στους Ταγαράδες, στον Ανθεμούντα στα Βασιλικά, στην Περιστερά και στο Λιβάδι.
  • Μικρότερης έκτασης εργασίες συντήρησης σε παιδικές χαρές όπως στο πάρκο φυτοποικιλότητας στην Καρδία και στο πάρκο Φιλοθέης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ