Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Θέρμη: 4η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με εξαιρετική επιτυχία διοργανώθηκε η 4η ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού «Ρωτάω. Μαθαίνω. Αποφασίζω» από τον δήμο Θέρμης. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ, ενώ απευθυνόταν σε μαθητές και μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο επίκουρος καθηγητής του ΕΑΠ, Δρ Γεώργιος Κουλαουζίδης αναφέρθηκε στη συμβολή του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, από την πλευρά τους οι Αστέριος Πελτέκης, υποψήφιος διδάκτορας του Ιονίου Πανεπιστημίου και καλλιτεχνικός διευθυντής του Κ.Θ.Β.Ε και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ένκε Φεζολλάρι μίλησαν για το πως «τα όνειρα και η ταυτότητα τους, συμβάλλουν στο να παραμείνεις άνθρωπος με αξίες, πιστός σε αυτό που ακολουθείς».

Ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, καθηγητής τμήματος Οικονομικών Επιστημών και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του ΑΠΘ, επισήμανε στους νέους πως «δεν υπάρχουν μονόδρομοι προς τα όνειρα τους», ενώ ο Δρ. Κωνσταντίνος Πλάκας, χημικός μηχανικός και ερευνητής Γ’ του Ινστιτούτου Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων, ανέλυσε τον ρόλο του χημικού μηχανικού στην έρευνα και την ανάπτυξη των καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών. Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Κωνσταντίνος Κατσανέβας, σύμβουλος εκπαίδευσης και σταδιοδρομίας, ο οποίος έθεσε στους νέους το ερώτημα «Φαντάζεσαι μια κοινωνία όπου ο καθένας κάνει αυτό που αγαπά;».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ