Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Ζημίες από την κακοκαιρία σε Βασιλικά, Σουρωτή & Θέρμη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοβαρά προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία, που έπληξε την περιοχή της Θέρμης στις 17 Ιουνίου, με αποτέλεσμα ο δήμος να υποβάλλει αίτημα για να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές, που επλήγησαν όπως το Φράγμα της Θέρμης και τα Βασιλικά. 

Πιο συγκεκριμένα, τα προβλήματα στην περιοχή των Βασιλικών προκλήθηκαν από την υπερχείλιση ρέματος, με αποτέλεσμα να καταγραφούν ζημίες σε σπίτια, δρόμους εντός του οικισμού, καθώς και σε πολλά θερμοκήπια και καλλιέργειες. Μικρότερης κλίμακας ήταν οι ζημίες στην Σουρωτή όπου πλημμύρισαν μερικά σπίτια, ενώ στο Φράγμα της Θέρμης ο τεράστιος όγκος νερού δημιούργησε, επίσης, σημαντικά προβλήματα. 

Συγκεκριμένα, το νερό παρέσυρε τη γέφυρα Παλαιμάχων, ενώ υπερχείλισαν άλλες δύο γέφυρες στην περιοχή του αναψυκτηρίου, με συνέπεια να υποστούν σοβαρές ζημίες. Καταστράφηκε, επίσης, ο υπερχειλιστής του Φράγματος με αποτέλεσμα τα νερά να πλημμυρίσουν τις γύρω περιοχές, προκαλώντας ζημίες σε δρόμους και ιρλανδικές διαβάσεις.

Στις περιοχές που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα έγινε καταγραφή ζημιών, ενώ ξεκίνησε ο καθαρισμός κατά μήκος του ρέματος, από τα φερτά υλικά τα οποία μετέφερε το ορμητικό νερό, καθώς και οι εργασίες αποκατάστασης. Ο δήμος Θέρμης απέστειλε στην αρμόδια διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εκθέσεις  αποτίμησης των ζημιών ύστερα από αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές. Σε όλα τα σημεία που σημειώθηκαν καταστροφές έσπευσαν μέλη της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και Βασιλικών, καθώς και συνεργεία του δήμου Θέρμης. 

dromos.thermi.triadi

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ