Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

«Εφηβεία και γονείς: η πρόκληση των αλλαγών»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εάν είσαι γονιός που προβληματίζεσαι και αναζητάς δημιουργικούς τρόπους να σχετιστείς με τον/την έφηβο/η και το ρόλο σου, οι εξειδικευμένοι ψυχολόγοι του Κέντρου Πρόληψης Ελπίδα σε καλούν να συμμετάσχεις σε μια νέα βιωματική ομάδα συζήτησης που θα πραγματοποιηθεί σε 10 δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις (χωρίς οικονομική επιβάρυνση), κάθε Τετάρτη, ώρες 16:00-18:00 μ.μ..

Το Κέντρο Πρόληψης Ελπίδα, στο πλαίσιο υποστήριξης της οικογένειας, διοργανώνει τη διαδικτυακή αυτή ομάδα για γονείς με παιδιά στην εφηβεία, με τίτλο «Εφηβεία και γονείς: η πρόκληση των αλλαγών».

Στόχος είναι να αναγνωρίσουν οι γονείς τα δικά τους συναισθήματα, να εξασκηθούν σε δεξιότητες επικοινωνίας, πειθαρχίας και διαχείρισης συγκρούσεων και να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα τους μπορεί να συναντιούνται ταυτόχρονα σε πολλές οικογένειες.
Στη δράση μπορούν να συμμετάσχουν γονείς της περιοχής ευθύνης μας (Δήμοι Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού, Πυλαίας-Χορτιάτη), με παιδιά στην εφηβεία.

Η θεματολογία αφορά σε έννοιες σχετικές με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και θα προκύψει μέσα από τις ανάγκες των συμμετεχόντων. Προϋπόθεση για τη λειτουργία της ομάδας είναι να συμμετέχουν κατ’ ελάχιστο 8 γονείς.

Έναρξη: Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021
Συντονίστρια: Μελετίδου Λουκία, MSc Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Βιοθυμική Υπνοθεραπεύτρια, Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων
Χώρος διεξαγωγής: Διαδικτυακή πλατφόρμα webex
Προθεσμία συμμετοχής: Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2021

Για τη δήλωση συμμετοχής σας, μπορείτε να μπείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/d/1GRri3Xjr4Q8kq7ngm_qF3zXXnBr8Kl2mh3EhniyGNq8/edit

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ