Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Επαναλειτουργεί το πάρκινγκ στη Θέρμη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προεκλογικό παλμό βίωσε η Θέρμη ενόψει της επαναλειτουργίας του υπογείου πάρκινγκ στην κεντρική πλατεία Παραμάνα της Θέρμης. Ένα σφάλμα στον αναρτημένο τιμοκατάλογο στο χώρο του πάρκινγκ την πρώτη μέρα λειτουργίας, πυροδότησε έναν αναβρασμό στα κοινωνικά μέσα, όπως και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στον αρχικό τιμοκατάλογο που αναρτήθηκε στο χώρο του πάρκινγκ αναφερόταν ότι μετά τα 30 πρώτα δωρεάν λεπτά και εως και 3 ώρες η χρέωση θα ήταν 3€ ανεξαρτήτως της διάρκειας στάθμευσης. Σε διόρθωσή της ανάρτησης, προχώρησε την ακόλουθη ο ιδιώτης, όπου και βάση σύμβασης η χρέωση είναι 1€ την ώρα μετά τα πρώτα 30 δωρεάν λεπτά.

Να ενημερώσουμε πως από τις 23 Φεβρουαρίου ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία του πάρκινγκ, υπό νέο καθεστώς και για διάστημα 12 ετών, μετά από διενέργεια σχετικού διαγωνισμού παραχώρησης σε ιδιώτη. Το πάρκινγκ δυναμικότητας 172 θέσεων, εξυπηρετεί καθημερινά τις ανάγκες στάθμευσης πολιτών στο πιο κεντρικό σημείο του Δήμου, όπου η κίνηση είναι διαρκής λόγω των υπηρεσιών και καταστημάτων που περιέχει.

Εκτείνεται σε δύο επίπεδα, με 85 θέσεις προσωρινής στάθμευσης στον 1ο υπόγειο όροφο και 87 του δευτέρου υπογείου που θα διατίθενται για μόνιμες σταθμεύσεις. Τέλος για πρώτη φορά το υπόγειο πάρκινγκ θα λειτουργεί όλες τις ημέρες του χρόνου, όλο το 24ωρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ