Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Εξελίξεις στο θέμα του νέου οικισμού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην τοποθεσία Λάναρι Βασιλικών

Εξελίξεις σημειώθηκαν στο θέμα της δημιουργίας ενός νέου οικισμού στην τοποθεσία Λάναρι των Βασιλικών. Πιο συγκεκριμένα, το τοπικό κοινοτικό συμβούλιο των Βασιλικών αποδέχτηκε την ένταξη δημοτικών ακινήτων στον πολεοδομικό σχεδιασμό για τη δημιουργία οικισμού στην τοποθεσία Λάναρι ύστερα από σχετικό αίτημα του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Ποντίων Επιστημόνων Β. Ελλάδος «οι Υψηλάντηδες».

Ο συγκεκριμένος συνεταιρισμός διαθέτει στην περιοχή ιδιόκτητη έκταση 167 στρεμμάτων και θέλει να προχωρήσει σε πολεοδομικό σχεδιασμό και ρυμοτόμηση, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας νέος οικισμός με κατοικίες, πάρκα και χώρους άθλησης.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση της κοινότητας εντός της έκτασης παρεμβάλλονται και δημοτικά αγροτεμάχια που κατονομάζονται ως «χέρσα» και τα οποία ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός «οι Υψηλάντηδες» ζήτησε να ενταχθούν στον πολεοδομικό σχεδιασμό, λαμβάνοντας ομόφωνη θετική απάντηση από την κοινότητα.

Οι προϋποθέσεις που τέθηκαν από το δήμο και την κοινότητα είναι ότι: τα συγκεκριμένα ακίνητα θα συνεχίσουν να υπάγονται στα περιουσιακά στοιχεία του δήμου, ενώ ο δήμος δε θα συμμετάσχει στο οικονομικό κόστος σύνταξης των μελετών που απαιτούνται για τον πολεοδομικό σχεδιασμό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ