Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Ενίσχυση της αστυνόμευσης ζητούν ο δήμαρχος και οι κάτοικοι της Θέρμης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, με τις διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων και τις κλοπές αυτοκινήτων να έχουν εξελιχθεί σε συνηθισμένη καθημερινή διαδικασία, ήταν το θέμα της συνάντησης που είχεο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλο με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης Χρήστο Μπουλούμπαση.

Ο δήμαρχος Θέρμης υπογράμμισε το τεράστιο ζήτημα της υποστελέχωσης όλων των Υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή και ειδικότερα του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμης, του Τμήματος Ασφαλείας των Βασιλικών, του Τμήματος Τροχαίας και του Τμήματος Συνοριοφυλακής. Εξήγησε ότι η έκταση του δήμου είναι τεράστια, έχοντας δέκα εννέα κοινότητες και οικισμούς, αλλά και εκατοντάδες μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι υπάρχουσες αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή του δήμου Θέρμης να μην είναι επαρκείς προκειμένου να διασφαλίσουν το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας.

Ο κ. Παπαδόπουλος παρουσίασε στον κ. Μπουλούμπαση στοιχεία σύμφωνα με τα οποία στο δήμο Θέρμης πραγματοποιούνται περίπου δύο κλοπές ημερησίως, οι οποίες αφορούν κατά κύριο λόγο κατοικίες και αυτοκίνητα. Υπάρχουν επίσης πολλές κλοπές σε μετασχηματιστές της ΔΕΗ καθώς και σε γεωργικό εξοπλισμό. Ο δήμαρχος Θέρμης ζήτησε από τον επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη να υπάρξει ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό, καθώς και σε εξοπλισμό, των διαθέσιμων Τμημάτων τα οποία εδρεύουν στη Θέρμη. Παράλληλα, να πυκνώσουν οι περιπολίες στην περιοχή και από άλλες Ομάδες και Σώματα της ΕΛ.ΑΣ.
Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα της ελλιπούς αστυνόμευσης στην περιοχή του δήμου Θέρμης είχε θέσει ο δήμαρχος κ. Παπαδόπουλος και τον περασμένο Δεκέμβριο, σε συνάντηση που είχε τότε με όλη την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στη Βόρεια Ελλάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ