Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

ΚΕΠΕΑ: Εκπαίδευση πολιτών σε θέματα φυσικών καταστροφών

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν πολίτες κατά τη διάρκεια επιμορφωτικών συναντήσεων που διοργανώνει το ΚΕΠΕΑ Θέρμης, η κοινότητα Λιβαδίου και ο δήμος Θέρμης. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τέσσερις συναντήσεις, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «Φυσικές καταστροφές: Πρόληψη, αντιμετώπιση και οι επιπτώσεις τους στο Περιβάλλον, την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Εργασία».

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε δημότη της Θέρμης, ενώ οι συναντήσεις πραγματοποιούνται στο κτίριο του ΚΕΠΕΑ Θέρμης στο Λιβάδι, ημέρα Κυριακή, με ώρα προσέλευσης 10.30. Ήδη την Κυριακή 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με θέμα «Εκπαίδευση πολιτών σε φυσικές καταστροφές 1: Πυρκαγιές, δασικές και αστικές». Η επόμενη επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Εκπαίδευση πολιτών σε φυσικές καταστροφές 2: Σεισμοί και τσουνάμι» έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου. 

Άλλες δύο επιμορφωτικές συναντήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο (σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν αργότερα) και θα αφορούν τις θεματικές ενότητες «Πλημμύρες, κατολισθήσεις, παγετός» και «Πρώτες βοήθειες σε πολίτες, ΚAΡΠΑ- Χρήση απινιδωτή». Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα δε χρειάζεται προεγγραφή.

Πληροφορίες στα τηλ.: 𝟮𝟮𝟭𝟯𝟯𝟬𝟬𝟳𝟯𝟬, Διεύθυνση Παιδείας, Νεολαίας και Δια βίου μάθησης και 𝟔𝟗𝟒𝟒𝟐𝟒𝟔𝟑𝟑𝟖 ΚΕΠΕΑ Θέρμης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ