Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Εθελοντές Καρδίας: Γίνε η αλλαγή που θέλεις να δεις!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

EthelontesKardias 7 1

Εθελοντισμός
Mικρή λέξη για να χωρέσει τα πολλά και μεγάλα νοήματα που εμπεριέχει. Ο Εθελοντισμός είναι μια εξωτερική ανάγκη του ανθρώπου χωρίς το κίνητρο της χρηματικής ανταμοιβής. Προσφέρει τον ελεύθερο του χρόνο για ένα κοινωφελή σκοπό είτε με δική του πρωτοβουλία είτε στα πλαίσια μίας ομάδας ή ενός φορέα. Ο εθελοντισμός έρχεται με άλλα λόγια να αντισταθμίσει την τάση που επικρατεί στις σύγχρονες κοινωνίες να αξιολογούνται όλα σύμφωνα με την χρηματική τους αξία.

Πριν 8 χρόνια λοιπόν διαπιστώσαμε πως έλειπε από την Καρδία μια σελίδα που να αναδεικνύει τα όμορφα και να καταγράφει τα άσχημα του πανέμορφου κατά τα άλλα τόπου που ζούμε. Χωρίς πολύ σκέψη το Δεκέμβριο του 2013 έγινε η αρχή. Φτιάξαμε τη σελίδα. Το όνομα: Καρδία Θεσσαλονίκης.
Τα πρώτα χρόνια κινηθήκαμε σε αναρτήσεις όμορφων φωτογραφιών του τόπου μας, σε δημοσίευση των εορταστικών εκδηλώσεων, σε προβλήματα (διακοπές ρεύματος, σκουπίδια, πάρκινγκ…).

Τον Απρίλη του 2018 έγινε το δεύτερο ξεκίνημα, αυτή τη φορά με πράξεις. Μαζί με λίγους φίλους και γνωστούς αποφασίσαμε να φτιάξουμε τους Εθελοντές Καρδίας. Τυπώσαμε τα γνωστά “κίτρινα γιλέκα” και ανακοινώσαμε και επίσημα την 1η μας δράση. Δεντροφυτεύσεις, καθαρισμοί, καλλωπισμός πάρκων, γκράφιτι, πινακίδες, πεζοπορίες είναι κάποιες από τις δράσεις που έχουμε κάνει στα 4 χρόνια ύπαρξης της ομάδας. Αυτό όμως που για πάντα θα προσπαθούμε, είναι να αγαπήσει και να σέβεται ο κάτοικος της Καρδίας, ανεξαρτήτως ηλικίας, το μέρος που ζει αλλά και τους συνανθρώπους του.

Πορευόμαστε πάντα με γνώμονα το καλό της Καρδίας. Πέρα από τις δράσεις μας που τις βλέπει ο κόσμος, γίνονται και άλλα που δε μαθαίνονται. Πιέζουμε καθημερινά το Δήμο για διάφορα θέματα. Τις περισσότερες φορές το αποτέλεσμα είναι θετικό. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε χρόνια στην Καρδία αλλά δεν είμαστε αυτό που λέμε “ντόπιοι”. Αγαπήσαμε όμως το μέρος αυτό παράφορα και θα προσπαθούμε συνεχώς να το ομορφαίνουμε. Oι νέοι μας, βλέπουν ότι κάτι όμορφο γίνεται στην Καρδία. Ξέρουν πως ότι χρειαστούν θα είμαστε δίπλα τους. Τη νεολαία πρέπει να την έχουμε δίπλα μας και όχι απεναντί μας.

EthelontesKardias 6
EthelontesKardias 1
EthelontesKardias 4
EthelontesKardias 9

Στοιχεία επικοινωνίας: Καρδία Θεσσαλονίκης, 6955 464350, 6973 332735, ethelonteskardias@gmail.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ