Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Δικαιώθηκαν μετά από 4 χρόνια για τους κόμβους στην οδό Κουγιάμη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δικαίωση για τους αγώνες, που πραγματοποιεί εδώ και τέσσερα χρόνια ο Σύλλογος Επί – Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης, αποτελεί η κατασκευή των δύο κυκλικών κόμβων κατά μήκος της οδού Κουγιάμη. Συγκεκριμένα, οι κινητοποιήσεις του συγκεκριμένου συλλόγου ξεκίνησαν από τις αρχές του 2019 όταν σε ένα τραγικό δυστύχημα στη συμβολή των οδών Κουγιάμη με Αθανασίου Διάκου έχασε τη ζωή του ένας κάτοικος της επέκτασης Θέρμης, ενώ το επόμενο διάστημα καταγράφηκαν αρκετά ακόμη ατυχήματα.

Οι κινητοποιήσεις απέδωσαν
Κάτοικοι της περιοχής αγανακτισμένοι για την έλλειψη οδικής ασφάλειας δημιούργησαν το συγκεκριμένο σύλλογο, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις και με τη βοήθεια δικού τους συγκοινωνιολόγου πρότειναν μια σειρά από μέτρα στη διοίκηση του δήμου Θέρμης. «Πήγαμε τις προτάσεις μας, τις οποίες και μας είπαν ότι αποδέχτηκαν. Σε πρώτη φάση τοποθετήθηκαν λωρίδες θορύβου, στο οδόστρωμα για να μειώνουν ταχύτητα οι διερχόμενοι οδηγοί και πινακίδες led με τα όρια ταχύτητας, ενώ έγινε και διαγράμμιση στο οδόστρωμα. Μάλιστα, όλα αυτά ήταν μέρος των προτάσεων μας», εξηγεί ο Γιώργος Λίτος, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επί – Κοινωνία Κατοίκων Επέκτασης Θέρμης.

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο ίδιος χρειάστηκε να περάσουν τελικά τέσσερα χρόνια για να γίνει ένα ουσιαστικό έργο στην περιοχή, όπως η κατασκευή των κυκλικών κόμβων. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που έγινε αυτό το έργο. Νιώθουμε ότι απέδωσαν οι αγώνες μας. Ωστόσο, θεωρούμε τους χρόνους απαράδεκτους. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι η σχετική μελέτη προϋπήρχε του δυστυχήματος, αλλά έμενε στα χαρτιά», επισημαίνει ο κ. Λίτος.

Αίτημα για νέο κόμβο
Όπως φαίνεται, όμως, οι αγώνες του συλλόγου δε σταματούν εδώ, αφού ο επόμενος στόχος τους είναι να κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος και στη συμβολή των οδών Καζαντζίδη (δρόμος Θέρμης – Χαριλάου) με Μυριβήλη. «Είναι ένα πολύ κεντρικό σημείο, που ήδη έχει κίνηση και στα επόμενα ένα με δύο χρόνια θα αυξηθεί πολύ περισσότερο η κυκλοφορία των οχημάτων. Εμείς στείλαμε ήδη στο δήμο έγγραφο με την πρόταση μας, αλλά μας απάντησαν δίνοντας μας ένα χρονικό ορίζοντα 3 – 4 ετών για την κατασκευή του. Θεωρούμε ότι η λήψη μέτρων είναι αναγκαία γιατί η οδός Καζαντζίδη είναι ένας στενός δρόμος, που δεν επαρκεί για τα οχήματα που κινούνται εκεί, δεν έχει διαγράμμιση και οι οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ