Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Δημοτικό Σχολείο Κ. Σχολαρίου: Συμπλήρωσε 100 χρόνια λειτουργίας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκατό χρόνια λειτουργίας συμπλήρωσε φέτος το δημοτικό σχολείο Κάτω Σχολαρίου, ένα από τα ιστορικότερα σχολεία του δήμου Θέρμης. Η διεύθυνση του σχολείου σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων διοργάνωσε μία μεγάλη γιορτή κατά τη διάρκεια της λήξης του σχολικού έτους με γυμναστικές επιδείξεις, παιχνίδια, χορούς αλλά και ομιλίες για την προσφορά του σχολείου.

Μάλιστα, στο χώρο του δημοτικού σχολείου λειτούργησε και έκθεση φωτογραφίας, η οποία περιλάμβανε τη διαδρομή του σχολείου στο πέρασμα ενός αιώνα, από το 1923 έως και σήμερα. Αξίζει να αναφερθεί πως το πρώτο σχολείο του Κάτω Σχολαρίου (Αδαλή όπως ονομαζόταν τότε) λειτούργησε το 1922 – 23 από τους πρόσφυγες, που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και οι οποίοι προέρχονταν από την Αν. Θράκη, τη Μ. Ασία και τον Πόντο. Αρχικά, για το διδακτήριο χρησιμοποιήθηκε το τέμενος του χωριού και το πρώτο διάστημα ήταν μονοθέσιο. 

Το σχολικό έτος 1935-36 το σχολείο έγινε διτάξιο, ενώ την περίοδο εκείνη ξεκίνησε και η κατασκευή του νέου σχολικού κτιρίου, το οποίο ωστόσο χρησιμοποιήθηκε δώδεκα χρόνια αργότερα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ