Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

Δημοτική Πινακοθήκη Θέρμης: Το κενό στην Ιστορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έκθεση έργων τέχνης, μικτής τεχνικής, με κυρίαρχο στοιχείο την τεχνητή παλαίωση θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα στη δημοτική Βιβλιοθήκη / Πινακοθήκη Θέρμης. Πρόκειται για την έκθεση με τίτλο «Το Κενό στην Ιστορία», του καλλιτέχνη Ζαφειρίου Χαλκιά, τα εγκαίνια της οποίας έχουν προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου (19.30).

Στο συγκεκριμένο χώρο θα εκτεθούν έργα με έντονο συμβολικό χαρακτήρα μέσα από τα οποία ο καλλιτέχνης εκφράζει προβληματισμούς και φιλοσοφικές αναζητήσεις. Παράλληλα, σε μία προσπάθεια αλληλεπίδρασης, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δώσει την δική του ερμηνεία σε κάποια έργα ακολουθώντας το QR code πού θα βρίσκεται δίπλα σε αυτά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο καλλιτέχνης Ζαφείριος Χαλκιάς έχει πειραματιστεί με πολλές τεχνικές και πρώτες ύλες όπως το ξύλο, το μέταλλο, το ύφασμα ακόμη και υλικά που χρησιμοποιούνται στην αγιογραφία. Ο ίδιος το 2000 δημιούργησε το Arty Cafe όπου φιλοξενούσε εκθέσεις καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης, ενώ για περισσότερα από 40 χρόνια υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός, ξεκινώντας, μάλιστα, από το πειραματικό ερασιτεχνικό ραδιόφωνο της δεκαετίας του 70’.

Info :: 19 – 29 Μαρτίου
ωράριο λειτουργίας 08.00 – 20.00


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ