Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Δημοπρατήθηκε το έργο για τη διευθέτηση του ρέματος Θέρμης – Τριαδίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για ένα σημαντικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή της Θέρμης. Συγκεκριμένα, αναρτήθηκε από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης η διακήρυξη του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο «Διευθέτηση ρέματος στο δημοτικό διαμέρισμα Θέρμης, από οικισμό Θέρμης ως γήπεδο Τριαδίου». Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 7.924.410,20 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 1.901.858,45 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σκοπός του συγκεκριμένου έργου είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, καθώς περιλαμβάνει εργασίες όπως καθαρισμό των ρεμάτων, επένδυση των πρανών με κεκλιμένα ή κατακόρυφα συρματόπλεκτα κιβώτια, επένδυση του πυθμένα των ρεμάτων με συρματόπλεκτα κιβώτια, κατασκευή τριών αναβαθμών και ενός φράγματος συγκράτησης φερτών υλικών, κατασκευή πεζογέφυρας κ.α.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών ορίστηκε η 25η Ιανουαρίου 2024, ενώ η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου. Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος τόνισε ότι «η δημοπράτηση του έργου αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς η υλοποίησή του θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και παράλληλα στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της διασύνδεσης των δύο οικισμών Θέρμης και Τριαδίου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ