Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Δημήτριος Καλαθάς, Ταγαράδες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα βασικά προβλήματα της Κοινότητας Ταγαράδων, τα οποία εκτιμούμε ότι θα επιλύσουμε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια είναι τα παρακάτω:

1.Κατασκευή του κτιρίου του Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων η μελέτη του οποίου δημοπρατείται εντός του τρέχοντος έτους και η κατασκευή ξεκινάει το 2024. Είναι ένα διώροφο κτίριο 600 τ.μ. με 300 τ.μ. υπόγειο και θα καλύψει πλήρως τις πολιτιστικές ανάγκες της κοινότητάς μας.

2.Κατασκευή παιδικής χαράς εντός του κεντρικού πάρκου. Η μελέτη δημοπρατήθηκε και ξεκινάει η κατασκευή εντός του τρέχοντος έτους. Έτσι στην ήδη υπάρχουσα και πιστοποιημένη παιδική χαρά της οδού Τσακάλωφ προστίθεται μία ακόμη. Η τρίτη μεγάλη παιδική χαρά η οποία κατασκευάστηκε το 2012 στη οδό Κύπρου δεν μπορεί να πιστοποιηθεί και λειτουργεί ήδη ως ένα ωραίο πάρκο. 

3. Αντικατάσταση και αναβάθμιση λόγω παλαιότητας του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης εντός της 5ετίας.

4. Κατασκευή αγωγού συλλογής όμβριων υδάτων κατά μήκος της οδού Γράμμου – Βίτσι και μεταφοράς τους κατά μήκος των οδών Αριστοτέλη και Κύπρου στο χείμαρρο. Είναι ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, το οποίο έχει ανάγκη το χωριό εδώ και πολλά χρόνια. Η μελέτη είναι έτοιμη και η κατασκευή πρέπει να ολοκληρωθεί εντός του 2024.

5. Διευθέτηση – ανάπλαση του χειμάρρου και συγκεκριμένα το τμήμα που αυτός διασχίζει τον οικισμό, από τη γέφυρα της 30ης επαρχιακής οδού (Ταγαράδες – Αγία Παρασκευή) έως τον αγροτικό δρόμο προς τη χωματερή, για λόγους αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.  Η μελέτη πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της 5ετίας.

6. Κατασκευή γέφυρας στην 8η οδό (Ταγαράδες – Θέρμη) στο σημείο που αυτή συναντάει το ποταμό Ανθεμούντα για την ασφαλή διέλευση των τροχοφόρων. Είναι ένα έργο για τη κατασκευή του οποίου εμπλέκονται ο Δήμος Θέρμης (έχει υποβάλει σχετική μελέτη), η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Το έργο εκκρεμεί χρόνια και πρέπει να ολοκληρωθεί εντός της 5ετίας.

7. Κατασκευή αγωγού μεταφοράς όμβριων υδάτων από την περιοχή του ξενοδοχείου « Αφροδίτη» μέχρι τον ποταμό Ανθεμούντα για την αντιπλημμυρική προστασία των κατοίκων της περιοχής. Είναι ένα έργο για το οποίο ξεκίνησε συνεργασία του Δήμου Θέρμης με την Π.Κ.Μ. Το έργο πρέπει να προχωρήσει σε επίπεδο μελετών τουλάχιστον εντός της 5ετίας.

8. Κατασκευή αρδευτικού δικτύου μεταφοράς ύδατος από την γεώτρηση της 1ης οδού στη περιοχή πάνω από το Polis για την υποστήριξη της γεωργικής παραγωγής. Το έργο πρέπει να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί μέσα στην 5ετία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ