Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Στοΐτσας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφιος και γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών;
Από νεαρή ηλικία είχα έντονη τη θέληση να προσφέρω στον τόπο, στην κοινωνία μας, στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, να συμμετέχω στη δημιουργία προϋποθέσεων ευημερίας για όλους, ώστε να πάμε μπροστά ως σύνολο. Είναι βίωμά μου και το κάνω από το 2010, από τα 27 μου χρόνια έως και σήμερα, ανελλιπώς, αναζητώντας λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας, συμμετέχοντας στα κοινά.

Τι πιστεύετε πως δεν έκαναν οι προηγούμενοι βουλευτές και γιατί πιστεύετε ότι εσείς μπορείτε να τα κάνετε;
Εκτιμώ πως σε ένα βαθμό έχουν χάσει την ουσιαστική επαφή με την κοινωνία και τα προβλήματα που την απασχολούν. Ο βουλευτής πρέπει να είναι συνεχώς δίπλα, να ενημερώνεται και να αποτελεί μέρος της λύσης αυτών.
Η επαγγελματική μου πορεία ως οικονομολόγος-λογιστής και η επί 12 χρόνια ενασχόλησή μου με τα κοινά, αποδεικνύει ότι μπορώ και θέλω να υπερασπιστώ τις αρχές και τις αξίες μας, με καθαρές θέσεις και σχέσεις, χωρίς προσωπικό όφελος και με μοναδικό γνώμονα το κοινό συμφέρον του τόπου μας. Γνωρίζω τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας στον πρωτογενή τομέα, στους ελεύθερους επαγγελματίες, στη δημόσια υγεία, στην παιδεία, στην οικονομία, στην ανάπτυξη, στην ασφάλεια, γιατί πάντα ήμουν παρών στις τοπικές κοινωνίες αναζητώντας λύσεις.

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη από την επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα;
Η Β΄ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, χρειάζεται δυναμική και αποτελεσματική εκπροσώπηση στην επόμενη Βουλή. Συνεχή διεκδίκηση, από την πρώτη κιόλας ημέρα της επόμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, για τη λύση των προβλημάτων που είναι διαρκή και μεγάλα. Ένα νέο μοντέλο εκπροσώπησης που με αξιοκρατία, διαφάνεια και συστηματική δουλειά, να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη που χρειάζεται ο τόπος. Ώστε να έρθουν πίσω στην περιφέρεια οι νέοι μας, που ολοένα και λιγοστεύουν και να ζουν και να εργάζονται με αξιοπρέπεια στον τόπο τους.


Ο Δημήτρης Στοΐτσας, μεγάλωσε στον Σταυρό με ρίζες από την Μικρά Ασία και τον Πόντο. Στο επάγγελμα λογιστής με δραστηριότητα σε όλο τον νομό, ενώ παράλληλα είναι ενεργός πολίτης με συμμετοχή σε δράσεις και συλλόγους και από τα 27 του χρόνια ασχολείται ενεργά με την τοπική αυτοδιοίκηση.


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ