Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Δημήτρης Ντισλής, Περιστερά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Περιστερά είναι ένα από τα τέσσερα ορεινά χωριά του δήμου μας και από τα πιο απομακρυσμένα. Άρα είναι και από τα χωριά με αρκετές ελλείψεις και προβλήματα.

Την προηγούμενη τετραετία τέθηκαν γερές βάσεις, κυρίως με τον εθελοντισμό αλλά και με τη βοήθεια του Δημάρχου, Θεόδωρου Παπαδόπουλου. Έτσι με τη συμβολή πολλών ανθρώπων καταφέραμε και διορθώσαμε αισθητά την καθημερινότητα τόσο αισθητικά όσο και πρακτικά. Φυσικά κάποια έργα είναι μέγιστης σημασίας για τον τόπο μας, τα οποία θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.  

Ένα μεγάλο αλλά απαραίτητο έργο υποδομής που πρέπει να γίνει είναι η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και ευελπιστώ ότι μέσα στην πενταετία θα έχει ξεκινήσει. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης αξίας, αλλά και σημασίας.

Ο κόσμος που ζει εδώ έχει, κυρίως, ως βασική του δραστηριότητα τον πρωτογενή τομέα. Εμείς πρέπει να βρούμε τρόπους για να τους βοηθήσουμε να συνεχίσουν αυτά τα επαγγέλματα (αγρότες, κτηνοτρόφοι) με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες έτσι ώστε να μπορούν και αυτοί να επιβιώνουν. Για παράδειγμα η κατασκευή φραγμάτων θα βοηθούσε πάρα πολύ γιατί θα εξασφάλιζε νερό για άρδευση, διότι αυτή τη στιγμή υπάρχει αρκετό πλεονάζον νερό, το οποίο παραμένει ανεκμετάλλευτο. Επίσης η ασφαλτόστρωση των αγροτικών δρόμων θα τους διευκόλυνε αρκετά γιατί θα είχαν ασφαλέστερη και ευκολότερη πρόσβαση στις καλλιέργειες τους, αλλά και στις κτηνοτροφικές τους μονάδες.

Ένα άλλο σημαντικό έργο είναι η κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου. Η ύπαρξη ενός γηπέδου θα χάριζε ζωή στο χωριό και θα έδινε τη δυνατότητα σε νέα παιδιά που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες να αγωνιστούν στην τοπική μας ομάδα, αλλά και θα προσέλκυε επισκέπτες. 

Ένα ακόμη πρόβλημα στο οποίο πρέπει να δοθεί λύση είναι η συγκοινωνία. Καθημερινά γίνονται δρομολόγια τόσο από τον ΟΑΣΘ όσο και από τη δημοτική συγκοινωνία αλλά ίσως θα έπρεπε να προστεθούν ένα με δύο ακόμα για να μπορούν να εξυπηρετούνται όλοι οι εργαζόμενοι, αλλά και τα παιδιά που καθημερινά πηγαινοέρχονται σε φροντιστήρια και δραστηριότητες.

Ένα βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα ορεινά χωριά, όπως και εμείς είναι το θέμα της θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες. Σε εμάς οι ανάγκες για καύσιμα είναι μεγαλύτερες τόσο χρονικά όσο και ποσοτικά! Κατά τη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας έγινε δεκτό το αίτημά μας για προμήθεια φθηνών καυσόξυλων από το δασαρχείο, με αποτέλεσμα να λάβουν σημαντική βοήθεια πολλοί μόνιμοι κάτοικοι. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και μάλιστα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αυξηθεί η ποσότητα που διανέμεται, ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες για θέρμανση.

Όσα αναφέρω παραπάνω είναι για εμένα κάποια από τα πιο βασικά προβλήματα και έργα. Εννοείται ότι όλα αυτά τα γνωρίζει ο Δήμαρχος και το Δ.Σ., κάποια έχουν δρομολογηθεί και τα υπόλοιπα ευελπιστώ ότι θα πάρουν το δρόμο τους μέσα στην πενταετία….

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ