Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Δημήτρης Ζερβουδάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για ποιο λόγο αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφιος και γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών;
Ζω στο Μεσημέρι της Θεσσαλονίκης πάνω από 20 χρόνια. Είμαι απολύτως εξοικειωμένος με τα φλέγοντα ζητήματα της Β΄Θεσσαλονίκης ως μόνιμος κάτοικός της. Οι ελλείψεις στις υποδομές, δρόμους, δίκτυα ύδρευσης, αποχετευτικό. Τα σοβαρότατα περιβαλλοντικά προβλήματα σε αυτήν την τόσο εκτεταμένη περιφέρεια. Η ιδιομορφία της περιοχής, μιας και συνδυάζει την εκτεταμένη αγροτική δραστηριότητα με την περιαστική οικιστική ανάπτυξη. Οι ελλείψεις σε νοσοκομεία, δημόσια κέντρα αποκατάστασης, σχολεία, παιδικούς σταθμούς, χώρους άθλησης, ελεύθερους Δημόσιους χώρους, αποτελούν ζητήματα πρώτης γραμμής. Επιπλέον ως πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος αναζητώ αναβαθμισμένη θεσμική αντιμετώπιση των χρόνιων ζητημάτων του κλάδου των εργαζομένων στις τέχνες και τον πολιτισμό.

Τι πιστεύετε πως δεν έκαναν οι προηγούμενοι βουλευτές και γιατί πιστεύετε ότι εσείς μπορείτε να τα κάνετε;
Η αλληλεπίδρασή τους με τους πολίτες, δυστυχώς έληξε με την εκλογή τους. Οι παρεμβάσεις τους σε τοπικό επίπεδο, για τα καυτά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, όπως: ακρίβεια, εργασία-ανεργία, υγεία, χρηματιστήριο ενέργειας, αγροτικό ζήτημα, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, ήταν ανύπαρκτη. Θεωρώ λανθασμένη την επιλογή τους να απέχουν από τα αυτοδιοικητικά προβλήματα, τις επιλογές αλλά και τις εκκολαπτόμενες λύσεις. Στοιχεία τα οποία πολλές φορές έχουν πιθανό πολιτικό κόστος για τους ίδιους. Προτίμησαν συνήθως όμως να τηρήσουν στάση ίσων αποστάσεων. Επιπλέον θεωρώ πως δεν άσκησαν τον θεσμικό τους ρόλο για κοινωνικό έλεγχο, κάτι για το οποίο τους εμπιστεύονται οι ψηφοφόροι την ψήφο τους.

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη από την επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα;
Μια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία θα διεκδικήσει στιβαρά, αποφασιστικά, λύσεις για τον τόπο μας από την κεντρική εξουσία. Θα θέσει ως πρόκριμα την συμμετοχή των πολιτών στην αναζήτηση αυτών των λύσεων. Θα εργαστεί με συνέπεια στην παραγωγή επωφελούς νομοθετικού έργου για τον δοκιμαζόμενο από την παρατεταμένη κρίση λαό μας.


Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης γεννήθηκε, σπούδασε και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Ασχολείται με το τραγούδι και τη μουσική από το 1983 και σήμερα πρόσθετα, θητεύει ως πρόεδρος του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος.


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ