Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΔΕΥΑΘ: Αύξηση στους λογαριασμούς νερού κατά 20%

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεγάλη αύξηση της τάξης του 20% αναμένεται το επόμενο διάστημα στα τιμολόγια των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Θέρμης, σύμφωνα με απόφαση που εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα, από την αντιπολίτευση, συγκεκριμένα τη λαϊκή Συσπείρωση, ασκήθηκε έντονη κριτική, καθώς έγινε λόγος για εμπορευματοποίηση του νερού.

Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει ότι: «Η διοίκηση του δήμου στις 7 Φεβρουαρίου έφερε προς συζήτηση το θέμα της αύξησης των τιμολογίων του νερού. Στο όνομα ότι η ΔΕΥΑΘ είναι επιχείρηση που λειτουργεί με όρους κόστους – οφέλους και έχει ανέβει το κόστος λειτουργίας, κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους ενέργειας, η διοίκηση πρότεινε την αύξηση κατά 20% των τιμολογίων, καθώς και την αύξηση των παγίων σε ύδρευση και αποχέτευση».

Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση θα φτάνει το 20% στο οικιακό τιμολόγιο με αλλαγές στις τιμές ανά κλίμακα, ενώ ίδιο θα είναι το ποσοστό αύξησης και στα επαγγελματικά τιμολόγια και κοινωνικές υποδομές. Αύξηση προβλέπεται στο πάγιο τέλος ύδρευσης και αποχέτευσης που θα φτάσει στα 24 ευρώ ετησίως, από 15 και 21 που ήταν αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις συγκεκριμένες αυξήσεις αναμένεται να καλυφθεί μέρος του χρηματοδοτικού κενού της δημοτικής επιχείρησης, το οποίο κυμαίνεται περίπου στα 1.8 εκατομμύρια ευρώ!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ