Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δήμος Θέρμης: Ορκίστηκε η νέα δημοτική αρχή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής  Θέρμης, που ανέλαβε και επισήμως καθήκοντα με την έναρξη του νέου έτους. Πιο συγκεκριμένα, ορκίστηκαν ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο οποίος επανεκλέχτηκε για έβδομη φορά, τα 35 μέλη του νέου δημοτικού συμβουλίου,  καθώς και οι πρόεδροι και οι τοπικοί σύμβουλοι των 14 δημοτικών κοινοτήτων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το νέο δημοτικό συμβούλιο έχει περισσότερες γυναίκες, καθώς έχουν εκλεγεί 11 σε σύνολο 35 ατόμων, ενώ 16 δημοτικοί σύμβουλοι εκλέχτηκαν για πρώτη φορά. Μετά την ορκωμοσία ο δήμαρχος Θέρμης ευχαρίστησε όλους τους πολίτες που τον τίμησαν με την ψήφο τους τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό μας χαροποιεί, αλλά μας γεμίζει και ευθύνες για να υλοποιήσουμε όσα υποσχεθήκαμε».

orkomosia.thermi2

Οι προκλήσεις της νέας δημοτικής αρχής

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στις προκλήσεις, που θα έχει μπροστά της η νέα δημοτική αρχή. «Στην Ελλάδα η αυτοδιοίκηση δεν έχει το ρόλο που της αναλογεί. Για την αυτοδιοίκηση ισχύουν ακόμη οι μνημονιακοί νόμοι που περικόπτουν τους πόρους και είναι ενδεικτικό ότι είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη όσον αφορά την κρατική χρηματοδότηση, η οποία ανέρχεται μόλις στο 2,5% του ΑΕΠ, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 11,5%», είπε χαρακτηριστικά, ενώ έκανε λόγο και για την κατάργηση του νομικού προσώπου του δήμου, της δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης ΔΕΠΠΑΘ, αλλά και της ΔΕΥΑΘ. «Ως διοίκηση δεν είμαστε δογματικοί. Δεν θα παραμείνουμε προσηλωμένοι αποκλειστικά και μόνο στο πρόγραμμα μας. Θα αφουγκραστούμε τους πολίτες, καθώς και τις άλλες παρατάξεις και άσχετα με τις διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουμε σε ορισμένα ζητήματα, θα συνεργαστούμε και θα εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του τόπου».

orkomosia.thermi3

Οι επικεφαλής παρατάξεων

Από την πλευρά της η επικεφαλής της «Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης», Άννα Τσιφτελίδου επισήμανε ότι η παράταξη της θα συνεχίσει με την ίδια μαχητικότητα, ενώ αναφέρθηκε και στις σημαντικές ελλείψεις σε υποδομές, που παρουσιάζει ο δήμος Θέρμης παρά την οικιστική του ανάπτυξη. «Θα πρέπει να εργαστούμε, ώστε να αμβλυνθούν οι μεγάλες διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στην έδρα του δήμου και στα χωριά», τόνισε η ίδια.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμης», Φάνης Καρκατζούνης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Εμείς θα είμαστε δίπλα στη διοίκηση όπου συμφωνούμε, αλλά και απέναντι της σε όσα διαφωνούμε και θα είμαστε δίπλα στον κόσμο για τις ανάγκες της κάθε γειτονιάς και του κάθε χωριού».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ