Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Δήμος Θέρμης: Δωρεάν στέγη στα τρία πρώτα ευάλωτα νοικοκυριά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα τρία πρώτα σπίτια παραχωρήθηκαν δωρεάν σε δημότες της Θέρμης στο πλαίσιο του Προγράμματος Στέγασης «Κάλυψη». Τα σπίτια βρίσκονται στο Πλαγιάρι και την Αγία Παρασκευή, ενώ η υπογραφή των συμβολαίων μίσθωσης πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου στη Θέρμη. Μάλιστα, ο δήμος αναμένεται να προκηρύξει άμεσα νέα πρόσκληση προς δυνητικά ωφελούμενους για τη διάθεση μίας ακόμη δωρεάν κατοικίας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει στη στέγαση ευάλωτων νέων ηλικίας 25-39 ετών, δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ αξιοποιούνται ιδιωτικές κατοικίες που είχαν διατεθεί για τη στέγαση αιτούντων διεθνή προστασία στο πλαίσιο των προγραμμάτων «ESTIA II» και «ESTIA 2021».

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δήμος Θέρμης και ακόμη 9 δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης έχουν συμβληθεί για την υλοποίηση του Προγράμματος με το Υπουργείο Εργασίας και τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και με την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης (ΜΑΘ) ΑΕ ΑΟΤΑ ως διαχειριστή εταίρο της σύμπραξης.

Εκ μέρους του Δήμου υπέγραψε τα συμβόλαια η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής, Φανή Χατζηδημητρίου και εκ μέρους της ΜΑΘ ΑΕ – ΑΟΤΑ ο Γενικός Διευθυντής, Λάζαρος Παναγιωτίδης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ