Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Δήμος Θέρμης: Προσέφυγε στο Συμβούλιο Επικρατείας για τη ΔΕΠΠΑΘ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε ο δήμος Θέρμης ζητώντας να διατηρηθεί η ΔΕΠΠΑΘ, με τη δικάσιμο να έχει οριστεί για τις 7 Μαρτίου. Μάλιστα, ανάλογες κινήσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί και από άλλους δήμους στη χώρα, οι οποίοι περιμένουν τις σχετικές αποφάσεις από την εκδίκαση των υποθέσεων τους. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη Δημοτική Επιχείρηση πραγματοποιούσε σημαντικό έργο και υπάρχει έντονη αγωνία για τη διατήρηση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων και των πολιτιστικών και αθλητικών τμημάτων που είχαν δημιουργηθεί μέσα από τη ΔΕΠΠΑΘ σε όλες τις κοινότητες.

Τα τμήματα Πολιτισμού, που βρίσκονταν στην αρμοδιότητα της ΔΕΠΠΑΘ και όλες οι υπόλοιπες εικαστικές και αθλητικές δραστηριότητες συνεχίζονται κανονικά για τη φετινή χρονιά, ωστόσο αναμένεται να ανακοινωθεί τι ακριβώς θα γίνει την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. «Υπήρξε μέριμνα για την ομαλή μετάβαση του προσωπικού και όλες οι δραστηριότητες μας και τα τμήματα θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους μέχρι το καλοκαίρι, που λήγει και η εκπαιδευτική χρονιά», εξηγεί ο Γεώργιος Αγγέλου, αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θέρμης.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στο δήμο Θέρμης δημιουργήθηκαν ήδη δύο νέες αντιδημαρχίες, Πολιτισμού και Αθλητισμού, οι οποίες και θα απορροφήσουν σχεδόν στο σύνολο τους τις δραστηριότητες της ΔΕΠΠΑΘ. Για την επόμενη εκπαιδευτική σεζόν, το πιθανότερο είναι ότι θα προκηρυχθούν και πάλι οι θέσεις για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, ώστε να λειτουργήσουν και τα αντίστοιχα τμήματα, τα οποία πλέον θα υπάγονται στο δήμο Θέρμης. «Στόχος μας είναι να συνεχίσει κανονικά η πολιτιστική δραστηριότητα και τα τμήματα μας, καθώς είχαν τεράστια απήχηση στον κόσμο», επισημαίνει ο κ. Αγγέλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ