Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Δέσποινα Κομπογιάννη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για ποιο λόγο  αποφασίσατε να κατέλθετε υποψήφιος και γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών;
Για τη νέα γενιά παρουσιάζεται μια πραγματικότητα και ένα μέλλον φτώχειας, λιτότητας και νεοφιλελευθερισμού που μας οδηγεί στην ανεργία, τη μετανάστευση και την επισφαλή εργασία, στο οποίο έχουν συναινέσει όλες οι μνημονιακές δυνάμεις. Αποφάσισα να συμμετέχω στην εκλογική μάχη με τις δυνάμεις του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη για να συμβάλλω κι εγώ από την πλευρά μου στην ανατροπή αυτών των πολιτικών που ξεριζώνουν τα δικαιώματα και την προοπτική μας. Για να ενισχυθεί την επόμενη μέρα των εκλογών το ρεύμα της αριστερής αντιπολίτευσης, του αγώνα και της υπεράσπισης των λαϊκών διεκδικήσεων. 

Τι πιστεύετε πως δεν έκαναν οι προηγούμενοι βουλευτές και γιατί πιστεύετε ότι εσείς μπορείτε να τα κάνετε;
Αυτό που κρίνεται σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση είναι αν θα συνεχιστεί και θα βαθύνει η πολιτική που σαρώνει τα θεμελιώδη δικαιώματα, το 8ωρο, τη διαδήλωση και την απεργία, την ελευθερία στα Πανεπιστήμια, τη ζωή με αξιοπρέπεια ή αν θα ανατραπεί.
Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ οι αγώνες που δίνονται να βρίσκουν την έκφραση τους και  να καταφέρνουν να “ενοχλούν“ τα αυτιά των αυτοδύναμων ή των ισχυρών μνημονιακών κυβερνήσεων συνεργασίας. Το ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη κατάφερε να φτιάξει μια μεγάλη συστράτευση αγωνιστών και αγωνιστριών, με πρωταγωνιστικό ρόλο της νεολαίας μεταξύ αυτών, κόσμου των κινημάτων και της διεκδίκησης. Δεν χρειαζόμαστε άλλο μνημονιακό μονόλογο, πρέπει να ακουστεί η φωνή των νέων, των εργαζομένων, των γυναικών. 

Τι πιστεύετε ότι είναι αυτό που χρειάζεται η πόλη από την επόμενη κοινοβουλευτική ομάδα;
Η περιφέρεια της Β’ Θεσσαλονίκης πρόκειται για μια περιοχή αγροτική, υποβαθμισμένη και με μεγάλα ποσοστά ανεργίας και υποαπασχόλησης, η οποία δέχεται βαρύτατα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σωρευτικά εδώ και μια δεκαετία και πλέον. Χρειάζεται λοιπόν να ενισχυθεί εκείνη η πολιτική λογική που θα έχει ως προμετωπίδα της την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, την ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος, την αναχαίτιση των ανατιμήσεων και του πληθωρισμού, και όχι την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων σε βάρους του κόσμου της εργασίας. Μόνο με την ενίσχυση των δυνάμεων της αγωνιστικής αριστεράς και του ΜέΡΑ25- Συμμαχία για τη Ρήξη,της αριστεράς εκείνης που προωθεί την ενωτική δράση και τις άμεσες ρήξεις,  μπορούν να διασφαλιστούν καλύτεροι όροι για τη νέα γενιά και τις δυνάμεις της εργασίας, σε σύγκρουση με τις πολιτικές της φτωχοποίησης, της καταστολής, της παράδοσης της χώρας στα καπιταλιστικά συμφέροντα.


Η Δέσποινα Κομπογιάννη είναι τελειόφοιτη Πολιτικός Μηχανικός του ΑΠΘ και εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης με καταγωγή από τις Πέντε Βρύσες Λαγκαδά.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ