Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Γιώργος Αρβανιτίδης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιατί να σας εμπιστευτεί ο κόσμος ξανά;
Θέλω να πιστεύω ότι με διακρίνει η συνέπεια λόγων και πράξεων, η σκληρή δουλειά και η σοβαρή προσέγγιση όλων των θεμάτων που αφορούν στη Β’ Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι πρέπει να παλέψουμε για μία βιώσιμη και ανθεκτική Θεσσαλονίκη καθώς η ευκαιρία για αλλαγή είναι τώρα. Αλλαγή σε όλα. Στον τρόπο που παράγουμε, που καταναλώνουμε, που πολιτευόμαστε, που συνεργαζόμαστε. Προσωπικά, για αυτό θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις και αισθάνομαι μεγάλη την ευθύνη να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συμπολιτών μου.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη βουλευτική σας πορεία;
Αναμφίβολα το βάρος της ψήφισης των μέτρων του πρώτου μνημονίου ήταν η πιο δύσκολη κοινοβουλευτική στιγμή. Ήταν τότε που υπήρχε μεγάλη πίεση αλλά και ισοπεδωτική κριτική από την αντιπολίτευση. Ήταν η εποχή με τα Ζάππεια της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που στην πορεία αναγκάστηκαν να αναθεωρήσουν και οι δύο τους.

Σε πόσους τομείς πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της ανατολικής Θεσσαλονίκης;
Η ανατολική Θεσσαλονίκη διακρίνεται για τη θεαματική οικιστική της ανάπτυξη και ιδιαίτερα η Θέρμη, κάτι που καταδεικνύουν και τα αποτελέσματα της απογραφής. Προσελκύει διαρκώς νέους κατοίκους και έχει νέες ανάγκες για υποδομές σε ύδρευση και αποχέτευση, αναβάθμιση των βιολογικών και του οδικού δικτύου αλλά και κοινωνικές υποδομές όπως οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα πολιτιστικά κέντρα, τα σχολεία, τα πάρκα. Υπάρχουν μεγάλες ερευνητικές και τεχνολογικές υποδομές όπως το ΕΚΕΤΑ και το NOESIS τις οποίες χρειάζεται να υποστηρίξουμε περαιτέρω ενώ χρειάζεται να επισπευσθεί και η λειτουργία του Thess Intec. Την ίδια ώρα η βελτίωση του οδικού δικτύου ώστε να δώσει διεξόδους σε όλη την ανατολική Θεσσαλονίκη, σε Περαία, Επανωμή, Μηχανιώνα, Πλαγιάρι, Τρίλοφο, Σχολάρι αλλά και η επέκταση μετά το αεροδρόμιο του προαστιακού μέχρι την Περαία, όπως και η δημιουργία σταθερού μέσου από το αεροδρόμιο προς την Χαλκιδική αποτελούν μείζονος σημασίας ζητήματα. Να σημειώσω ακόμη την ανάγκη στήριξης της αγροτικής παραγωγής, η οποία είναι αξιοσημείωτη στην περιοχή.


Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, είναι Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Εργάστηκε ως στέλεχος & σύμβουλος επιχειρήσεων ενώ είναι μέλος δημοτικών συμβουλίων από τα 27 του χρόνια, με 9 χρόνια σε θέση Δημάρχου και από το 2009 έως σήμερα σε θέση βουλευτού.


Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ