Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Γιάννης Πολυράκης (1960-2022)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στις 30 Ιουλίου έσβησε ήρεμα ο ιδρυτής της εφημερίδας «Άποψη» Ιωάννης Μ. Πολυράκης. Κάτοικος Σουρωτής από το 1994 με έντονη δράση στην τοπική κοινότητα, γεννήθηκε στην Κομοτηνή, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και τελείωσε το 8ο (εξατάξιο) Γυμνάσιο Αρρένων. Σπούδασε Marketing στο Πανεπιστήμιο «Université de Montréal» του Καναδά. Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας Άποψη κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2009 (108 τεύχη). Στην επαγγελματική πορεία του, ο επιχειρηματίας ίδρυσε και την διαφημιστική εταιρεία ΠΟΛΥΠΛΑΝΟ την οποία λειτούργησε μέχρι την ημέρα του θανάτου του. Σ τις 30 Ιουλίου έσβησε ήρεμα ο ιδρυτής της εφημερίδας «Άποψη» Ιωάννης Μ. Πολυράκης. Κάτοικος Σουρωτής από το 1994 με έντονη δράση στην τοπική κοινότητα, γεννήθηκε στην Κομοτηνή, μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και τελείωσε το 8ο (εξατάξιο) Γυμνάσιο Αρρένων. Σπούδασε Marketing στο Πανεπιστήμιο «Université de Montréal» του Καναδά. Το πρώτο τεύχος της εφημερίδας Άποψη κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2009 (108 τεύχη). Στην επαγγελματική πορεία του, ο επιχειρηματίας ίδρυσε και την διαφημιστική εταιρεία ΠΟΛΥΠΛΑΝΟ την οποία λειτούργησε μέχρι την ημέρα του θανάτου του.

Ο αγαπημένος σε όλους Γιάννης παντρεύτηκε τη Φωτεινή Θεοφιλίδου (1959- 2018) και αφήνει πίσω του τα παιδιά του Μιχάλη και Θανάση Πολυράκη – Παρισιάνθη Καμπά, τα δύο εγγόνια του Φωτεινή και Γιάννη, συνεργάτες πολλών ετών και φίλους αμέτρητους. Τον αποχαιρετούμε με βαθιά συγκίνηση και αγάπη.

Είναι αυτές οι νωπές ώρες που οι λέξεις δεν βρίσκουν σχηματισμό να γεμίσουν τη στήλη, όπως και οι εξηγήσεις δεν βρίσκουν τον τρόπο να γεμίσουν το κενό που μένει από την απώλεια ενός σημαντικού για εμάς προσώπου. Είναι όμως φανερό το αποτύπωμα που έχει αφήσει ο Γιάννης στην κοινωνία και στην κοινότητα και ισχυρή η ανάγκη μας για να δώσουμε νέα πνοή στο όραμα πίσω από το έργο. Αξίες αδιαπραγμάτευτες που λειτουργούν σαν πυξίδα στον χρόνο και η όρεξη για δημιουργία που καλύπτει κάθε κενό με ζωή. Έτσι, με καμάρι, συνεχίζουμε αυτό το πολύπλανο έργο και έτσι συνεχίζουν μαζί με εμάς να ζούνε και οι άνθρωποι της δημιουργίας. “Γιατί οι άνθρωποι ζούνε όσο τους θυμόμαστε” και ό,τι δημιουργούμε με αξίες θα μένει στον χρόνο ακλόνητο να ταλαντεύει και τις επόμενες γενιές.

-ΜΙΧΑΛΗΣ & ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΛΥΡΆΚΗΣ

Giannis 1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ