Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

ΓΑΣ Βασιλικών: Άνοδος στην Γ’ Εθνική

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η οµάδα µπάσκετ ανδρών του Γ.Α.Σ. Βασιλικών. Μια οµάδα που απαρτίζεται κυρίως από παίκτες της περιοχής µας και την προσθήκη νεαρών και ταλαντούχων αθλητών πέτυχε να τερµατίσει στην τρίτη θέση της Α κατηγορίας της ΕΚΑΣΘ.
Η τελική βαθµολογία έχει ως έξεις: Κεραυνός Αγίου Παύλου 47, Όλυµπος Ελευθερίου Κορδελιού 44, ΓΑΣ Βασιλικών 42, ΚΑΣ Νέας Ραιδεστού 41,
ΗΟΟΡ 40 και Αναγέννηση Νέου Ρυσίου 37. Όπως είναι γνωστό ο Κεραυνός Αγίου Παύλου σύµφωνα µε τη φιλοσοφία του δεν θα αποδεχθεί την άνοδο στην Γ’ Εθνική.
Σε αυτή θα βρεθούν για πρώτη φορά στη ιστορία τους ο Όλυµπος Ελευθερίου Κορδελιού, ο οποίος κέρδισε δύσκολα την τελευταία αγωνιστική τη Νέα Ραιδεστό µε 67-65, αλλά και ο ΓΑΣ Βασιλικών ο οποίος σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα νίκησε το ΗΟΟΡ µε 48-47 µε καλάθι στα 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.
Το ρόστερ της οµάδας του δήµου µας αποτελούσαν οι: Σίνος (κώουτς), Ντισλής, Σύρος, Τσιάµης, Κούσας, Θάνος, Σκαρλής, Οικονόµου, ∆. Πασιούδης, Π. Πασιούδης, Αργυρίου, Τσαλίκης, Καραγιαννόπουλος, Τσιουπλής, Αλεξάκης, Ζέκας, Παπαϊωάννου και Χατζηελευθερίου.

Στα αξιοσηµείωτα της πορείας του ΓΑΣ Βασιλίκων καταγράφονται για τη φετινή χρονιά, η ανάδειξη ως καλύτερου κόουτς του κ. Σίνου, καθώς κατέκτησε την 3η θέση µε ένα σχετικά περιορισµένο σύνολο, µε 1-2 έµπειρους παίκτες και µε προβλήµατα τραυµατισµών και αποχωρήσεων λόγω στράτευσης.
Στην τελική φάση της Α κατηγορίας της ΕΚΑΣΘ ξεχώρισαν, επίσης οι: Οικονόµου ως τέταρτος σκόρερς (µε 363 πόντους) και ο Ντισλής ως έκτος σκόρερς (µε 347 πόντους). Μάλιστα ο Ντισλής αναδείχτηκε και ως δεύτερος µπόµπερς πετυχαίνοντας 56 τρίποντα.

Στα 45 του χρόνια δήλωσε ότι αποχωρεί από την ενεργό δράση ο ∆ηµήτρης Ντισλής. Ο παίκτης ανακοίνωσε την απόφασή µετά την άνοδο του ΓΑΣ Βασιλικών, στη Γ’ Εθνική, την κατηγορία στην οποία έπαιξε 13 χρόνια και πέτυχε 5877 πόντους. Ο Ντισλής είχε 20,2 πόντους κατά µέσο όρο στη Γ’ Εθνική, ενώ τρεις φορές ανέβηκε στη Β’ µε το Στρατώνι το 2010, τον Ηρακλή Κοζάνης το 2013 και το Μακεδονικό το 2018. Ο Ντισλής έπαιξε άλλα τέσσερα χρόνια στη Β’ Εθνική µε το Στρατώνι, τον Ηρακλή Κοζάνης, τον Αργοναύτη Καλαµαριάς και τον Πολύγυρο, σηµειώνοντας συνολικά 1478 πόντους σε 90 αγώνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ