Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Βράβευση για το πρόγραμμα μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Για το πρωτοποριακό πρόγραμμα thermiair βραβεύτηκε ο δήμος Θέρμης στο πλαίσιο της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Verde.tec, η οποία πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του δήμου ο δημοτικός σύμβουλος Στέλιος Τσομαρίδης και την απονομή έκανε o πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Ε.Ε.Δ.Σ.Α), Γιώργος Ηλιόπουλος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δήμος Θέρμης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστημίου Πατρών, συμμετέχει από τον Οκτώβριο του 2018 σε ερευνητικό πρόγραμμα με αντικείμενο τη διερεύνηση των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών.

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχουν εγκατασταθεί 28 μετρητές συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων σε επιλεγμένες θέσεις, σε όλους σχεδόν τους οικισμούς του δήμου. Πρόκειται για το πιο πυκνό δίκτυο μετρητών συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων στην Ελλάδα.

Όλες οι μετρήσεις προβάλλονται σε πραγματικό χρόνο και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.thermiair.gr, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα ανά πάσα στιγμή.

Μάλιστα, μέσα στο προσεχές διάστημα ο δήμος, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, πρόκειται να εντάξει στο πρόγραμμα τη μέτρηση και άλλων ρυπαντών (ΝΟ2, SΟ2 κ.ο.κ.) καθώς και μετρήσεις για την ηχορύπανση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ