Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024

Βιβλιοπαρουσιάσεις στη Θέρμη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σε μία λαμπρή βραδιά, εξελίχθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Στέργιου Μαρούλη, μιας μυθιστορηματικής βιογραφίας για την ζωή και τα τραγούδια της Μαριάνθης Κεφάλα. Μουσικοί από το Δημοτικό Ωδείο της Θέρμης και από το τμήμα Λαϊκής Μουσικής με μαέστρο τον Παύλο Παπαδόπουλο, ερμήνευσαν γνωστές επιτυχίες της θεσσαλονικιάς καλλιτέχνιδας, ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι Γιώργος Σκαμπαρδώνης (δημοσιογράφος, συγγραφέας), Φίλλιπος Γράψας (στιχουργός) και Στάθης Παχίδης (τραγουδοποιός, κειμενογράφος). Η εκδήλωση αυτή ήταν υπόδειγμα σύμπραξης τεχνών και το βιβλίο κυκλοφορεί ελεύθερο από τις εκδόσεις Μετρονόμος. Να ευχηθούμε καλοτάξιδο.

vivlio1 e1702981712695
vivlio4 e1702981647992

Πλήθος κόσμου στη βιβλιοπαρουσίαση του “Που κρύφτηκε ο χειμώνας” της Αθηνάς Γάτσου, όπου με την βοήθεια των μικρών φίλων η Αθηνά Γάτσου προσπάθησε να ανακαλύψει που κρύφτηκε ο χειμώνας. Στη Δημοτική βιβλιοθήκη Θέρμης, οι φίλοι του βιβλίου είχαν την χαρά να ακούσουν και να συνομιλήσουνε πάνω στην νέα κυκλοφορία από τις Εκδόσεις Φυλάτος.Το βιβλίο προλόγισε ο Νίκας Αθανάσιος και μίλησαν η Λένια Λαφαρά και η Έφη Παπαδοπούλου.

Ένα παραμύθι για παιδιά προσχολικής ηλικίας που με διασκεδαστικό τρόπο τα βοηθά να αναπτύξουν οικολογική συνείδηση! Φέτος για άλλη μια χρονιά, ο χειμώνας συνεχίζει με ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και οι μικροί μας φίλοι αναρωτιούνται… Πού κρύφτηκε ο χειμώνας;

vivlio3

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Αθηνά Γάτσου είναι πολύτεκνη μητέρα και δασκάλα. Εργάζεται στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση είκοσι οκτώ χρόνια, τα τελευταία δεκαοκτώ στο 1ο Δημοτικό Θέρμης στη Θεσσαλονίκη. Συνήθως αναλαμβάνει τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Η αγάπη για τη δουλειά της και το πάθος της για δημιουργία την ώθησε στη συγγραφή παιδικών παραμυθιών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ