Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΒΑΣΙΛΙΚΑ: Μαθητές του ΕΠΑΛ έφτιαξαν μπύρα χωρίς αλκοόλ 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μπύρα χωρίς αλκοόλ έφτιαξαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Βασιλικών στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+2022, με τίτλο «Ζύθος χωρίς Αλκοόλ: Απόκτηση τεχνογνωσίας στα στάδια της παραγωγής, εμφιάλωσης και προώθησης». 

Συνολικά 14 μαθήτριες και μαθητές του ΕΠΑΛ και τρεις συνοδοί εκπαιδευτικοί βρέθηκαν στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, προκειμένου να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, που είχε ως βασικό στόχο την προώθηση ζύθου χωρίς αλκοόλ. Ένα προϊόν που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια και στην Ελλάδα, όπως διαπίστωσαν οι συμμετέχοντες.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος παρουσίασαν πρόσφατα στο χώρο του ΕΠΑΛ Βασιλικών οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τομέα Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος και του Τομέα Διοίκησης και Οικονομίας. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν γύρω από καινοτόμα προϊόντα βιομηχανικών και βιοτεχνικών ποτών, που ικανοποιούν τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις σε συγκεκριμένα τμήματα του πληθυσμού. 

Αξίζει να αναφερθεί πως μεταξύ των στόχων του προγράμματος ήταν: 

  • Η ενίσχυση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων για κατάρτιση εκπαιδευομένων σε σύγχρονες τεχνικές παραγωγής.
  • Η συνέργεια των ειδικοτήτων, ώστε να μπορεί να παραχθεί διαφοροποιημένο προϊόν, το οποίο με τη σωστή προώθηση να πρωταγωνιστήσει στις αγορές τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.
  • Η εξειδίκευση στο εξωτερικό, που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στο μελλοντικό επάγγελμα των μαθητών.
  • Η ενίσχυση της επαγγελματικής εκπαίδευσης.
  • Η βελτίωση και ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων τόσο στην Αγγλική, όσο και στην Ισπανική γλώσσα.
  • Η ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισης ευρωπαϊκών προγραμμάτων από τη σχολική μονάδα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ