Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Βασιλικά: Τεράστια επιτυχία για τη 15η γιορτή κολοκυθιού 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 15η γιορτή κολοκυθιού στα Βασιλικά, η οποία πλέον αποτελεί θεσμό για την περιοχή. Πρόκειται για εκδήλωση, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Λαογραφικό Χορευτικό Σύλλογο Βασιλικών με σκοπό την προώθηση του κολοκυθιού, ως βασικό τοπικό προϊόν. 

Μέλη και φίλοι του συλλόγου προσέφεραν τοπικά εδέσματα με βάση το κολοκύθι, όπως πίτες αλμυρές και γλυκές, κολοκυθοκεφτέδες, αλλά και τηγανητά κολοκυθάκια, ενώ παραγωγοί της περιοχής μοίρασαν κολοκύθια στους παρευρισκόμενους. Επίσης, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και οι κρεοπώλες των Βασιλικών με ντόπια κρέατα, υπέροχες συνταγές και φυσικά συνδυασμούς γεύσεων με το τοπικό προϊόν το κολοκύθι. 

Στη γιορτή κολοκυθιού συμμετείχε η Εδεσσαϊκή Λαογραφική Εστία, το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών «Κύκλος», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου και τα παιδικά τμήματα του Λαογραφικού Χορευτικού Συλλόγου Βασιλικών με χορούς από όλη την Ελλάδα. Επίσης, συμμετείχε το παραδοσιακό μουσικό σχήμα Γκαϊντέ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό σχολείο των Βασιλικών, ενώ η προσέλευση του κόσμου ήταν πάρα πολύ μεγάλη. 

IMG 07433e0bf13f1f3975cca41167d8e40f V 1

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ