Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Βασιλικά: Διαμαρτυρία στο ΥΜΑΘ για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αναμένεται συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ

Τη δέσμευση για συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ κατόρθωσαν να αποσπάσουν κάτοικοι των Βασιλικών και αντιπροσωπεία του Δήμου Θέρμης, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στο Διοικητήριο (13/11) ζητώντας την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ Βασιλικών. Οι κάτοικοι που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση του τόπου τους έφτασαν με λεωφορεία έξω από το ΥΜΑΘ, ενώ αντιπροσωπεία του Δήμου συναντήθηκε με τον συντονιστή του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Γιάννη Παπαγεωργίου.

Πιο συγκεκριμένα, στον κ. Παπαγεωργίου επιδόθηκαν ψηφίσματα και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης, καθώς και όλων των Τοπικών Συμβουλίων της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών, αλλά και των φορέων της περιοχής. Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος ενημέρωσε τους κατοίκους για τα όσα ειπώθηκαν επισημαίνοντας πως ο δήμος είναι διατεθειμένος ακόμη και να παραχωρήσει χώρο για την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ.

Συνάντηση με ΤΑΙΠΕΔ

«Δεσμεύτηκαν ότι θα κανονιστεί μία συνάντηση με το ΤΑΙΠΕΔ με το οποίο υπάρχει άλλωστε και αλληλογραφία, αλλά και με το διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΛΤΑ Κώστα Σκλίκα, ώστε να μας εξηγήσουν ποιοι λόγοι επέβαλαν το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ. Μια απόφαση που αναστατώνει την καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε: «Θα παραμείνουμε σε εγρήγορση και σε περίπτωση που ο λόγος που κλείνει το υποκατάστημα είναι η οικονομική επιβάρυνση από το μίσθωμα που πληρώνουν τα ΕΛΤΑ για τη στέγασή τους δεσμευτήκαμε ως δήμος ότι θα δώσουμε εμείς τη λύση. Θα βρούμε χώρο, ώστε να επαναλειτουργήσει το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ Βασιλικών, τον εξοπλισμό του οποίου όπως καλά γνωρίζετε δεν επιτρέψαμε να απομακρυνθεί από το χώρο που λειτουργούσε έως σήμερα». 

Στην αντιπροσωπεία, που συναντήθηκε με τον κ. Παπαγεωργίου συμμετείχαν, επίσης, η πρόεδρος της Κοινότητας Βασιλικών Όλγα Γιαννιού και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Άννα Τσιφτελίδου, Φάνης Καρκατζούνης και Δημήτρης Βλαχομήτρος. Στην κινητοποίηση έδωσαν, επίσης, το «παρών» οι βουλευτές της ΝΔ Φάνης Παπάς και του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τσολάκης, Μουστάκας, Γαντάς, Γκιζάρης, Κουγιουμτζίδης, Αποστόλου, Μωραΐτης, Σαμαράς και οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Αχιλλέας Μεταλούλης  και Ευγγελία Κούτρη.

elta1

Απαίτηση για κλιμάκωση

Αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν ήδη σημειωθεί αρκετές διαμαρτυρίες, στις οποίες συμμετείχε μεγάλος αριθμός κατοίκων, καθώς, επίσης και ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχοι, επικεφαλής παρατάξεων και εκπρόσωποι της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και παλαιότερα ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος ο αγώνας θα γίνει πιο δυναμικός, ενώ και από την πλευρά των κατοίκων υπάρχει απαίτηση για περαιτέρω κλιμάκωση. Μάλιστα, αρκετοί τονίζουν πως το κλείσιμο των ΕΛΤΑ έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από υπηρεσίες, που σταμάτησαν να έχουν παρουσία στα Βασιλικά, όπως το υποθηκοφυλακείο, το τραπεζικό υποκατάστημα, αλλά και το παράρτημα του ΕΦΚΑ.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ακόμη πιο δυναμικά, αρχικά με διαμαρτυρία στους εκπροσώπους της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο και διαμαρτυρία στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, με το δήμο να αναλαμβάνει την κάλυψη των εξόδων του δίκαιου αγώνα των πολιτών και την μετακίνηση τους. Θα πρέπει να καταστήσουμε σαφείς τις επιπτώσεις που επιφέρουν τέτοιες αποφάσεις σε τοπικό επίπεδο και ειδικά στους κατοίκους της δημοτικής ενότητας Βασιλικών», τόνισε ο δήμαρχος Θέρμης.

Ακόμη, ο κ. Παπαδόπουλος διευκρίνισε πως: «Η παροχή των ταχυδρομικών υπηρεσιών συνιστά μια κρίσιμη υποδομή για την οικονομική ανάπτυξη και συνδέεται άρρηκτα με τον πυρήνα της ιδιωτικής ζωής των δημοτών, αλλά και την εξομάλυνση των συναλλακτικών σχέσεων. Στην κατεύθυνση αυτή όλοι μαζί κλιμακώνουμε τον αγώνα μας και να είστε βέβαιοι πως σε αυτό τον αγώνα δεν είστε μόνοι».

ΦβΣεΣκνξκβΣ 2

Άδικη απόφαση

Από την πλευρά της η πρόεδρος της κοινότητας Βασιλικών Όλγα Γιαννιού ανέφερε κατά τη διάρκεια πρόσφατης συγκέντρωσης στα Βασιλικά: «Όλοι μας είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να ανατραπεί μία άδικη απόφαση, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα». Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο υποκατάστημα, εκτός από τα Βασιλικά, εξυπηρετούσε και όλες τις γειτονικές κοινότητες και οικισμούς και συγκεκριμένα τον Άγιο Αντώνιο και το Μονοπήγαδο, το Λιβάδι, την Περιστερά, τη Σουρωτή, την Αγία Αναστασία, αλλά και το γειτονικό Γαλαρινό, παρά το γεγονός ότι ανήκει στη Χαλκιδική.

Στη συγκεκριμένη πολυπληθή διαμαρτυρία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Λεωνίδας Σολτίδης, ο εκπρόσωπος του βουλευτή Σωκράτη Φάμελλου, Κωνσταντίνος Σαμουκορσίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης», Άννα Τσιφτελίδου και «Λαϊκή Συσπείρωση Θέρμης» Φάνης Καρκατζούνης, αλλά και ο διευθυντής του γραφείου του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, Γιώργος Παπαλεξίου, περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά και αντιδήμαρχοι της Θέρμης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ