Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Από τα πιο φθηνά δημοτικά τέλη στην Κεντρική Μακεδονία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

“Αποφασίσαμε να κρατήσουμε σταθερά τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, παρά τη μεγάλη αύξηση των λειτουργικών δαπανών που σημειώθηκε το 2022 και προβλέπεται να συνεχιστεί και για το 2023” αναφέρει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Απόστολος Τσολάκης.


Την απόφαση αυτή έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου, έπειτα από σχετική εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Απόστολου Τσολάκη. Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί αισθητή μείωση των δημοτικών τελών το έτος 2021, μεσοσταθμικά κατά 10%, ενώ επί μία δεκαετία, από το 2011 και εντεύθεν δεν είχε γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη. Μειώσεις έχουν γίνει και το 2022 οι οποίες αφορούσαν ειδικούς συντελεστές για περιπτώσεις βοηθητικών χώρων, στεγασμένων και μη, σε κατοικίες και επαγγελματικά ακίνητα.


Για τις κατοικίες:

1,10€/τ.μ. για τις κατοικίες
0,30€/τ.μ βοηθητικοί χώροι
0,10€/τ.μ. Βοηθητικοί χώροι εκτός κατοικίας


Για επιχειρήσεις:

1,95€/τ.μ για εως 6000 τετραγωνικά
1€/τ.μ. Για άνω των 6000 τετραγωνικών
0,20€/τ.μ. για γεωργοκτηνοτροφικές εγκαταστάσεις


Εκπτώσεις 50% για ευπαθείς ομάδες

Ο δήμος Θέρμης έχει τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, δε, για τις επιχειρήσεις, είμαστε ο φθηνότερος δήμος του νομού κι αυτός είναι ένας βασικός λόγος που οι επιχειρηματίες επιλέγουν τον δήμο μας για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.

δηλώνει ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ