Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Απαντάμε στην τοξικότητα με το αδιάκοπο έργο μας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

τoυ Σάββα Αναστασιάδη
Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης, Προέδρου της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Τις τελευταίες ημέρες είδαμε να γιγαντώνεται το κύμα τοξικότητας που μεταφέρει στον πολιτικό και κοινωνικό βίο της χώρας μας η αξιωματική αντιπολίτευση.
Είδαμε κινήσεις, ακούσαμε δηλώσεις, αντιληφθήκαμε μεθοδεύσεις που μοναδικό στόχο έχουν να πλήξουν την κυβέρνηση, να οδηγήσουν στην αποσταθεροποίηση και τη διάλυση.
Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτοφανείς κοινοβουλευτικές πρακτικές, που αμφισβητούν τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Όλα αυτά είναι ένας αήθης πολιτικός αντιπερισπασμός για να συσκοτιστεί η πραγματικότητα.
Μια πραγματικότητα που οικοδομείται συστηματικά στη χώρα μας χάρη στο σημαντικό κυβερνητικό έργο, το οποίο επιτελείται και θα εξακολουθήσει να επιτελείται μέχρι και την τελευταία ημέρα πριν από τις εθνικές μας εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές.
Οι θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα είναι πολλές και καθημερινές. Πριν από λίγες μόλις ημέρες ο οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την ελληνική οικονομία. Πλέον έχουμε 12 αναβαθμίσεις από το 2019 έως σήμερα, που φέρνουν τη χώρα μας πιο κοντά στην ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Κάτι που σημαίνει χαμηλότερο κόστος δανεισμού και εξυπηρέτησης του χρέους μας, φθηνότερο χρήμα για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, περισσότερα χρήματα για δαπάνες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και περισσότερες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Η αναβάθμιση από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης δεν ήταν παρά μία ακόμη απόδειξη της αναπτυξιακής πορείας της ελληνικής οικονομίας. Το επόμενο διάστημα θα έρθουν και άλλες.
Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η οικονομία μας έδειξε εξαιρετική ανθεκτικότητα σε μία εποχή αλλεπάλληλων κρίσεων όπως η πανδημία και οι βαριές οικονομικές επιπτώσεις της, η υβριδική επίθεση στον Έβρο, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και η πληθωριστική έκρηξη.
Και είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που κατάφερε να διαχειριστεί τις πρωτοφανείς αυτές κρίσεις -κρίσεις εξωγενείς, οι οποίες έπληξαν ακόμη και τις πιο ισχυρές οικονομίες και που κανείς δεν θα μπορούσε να είχε προβλέψει.

Σε ένα τέτοιο γενικό πλαίσιο με έντονη γεωπολιτική αστάθεια, οι θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας το διάστημα που πέρασε ήταν σαρωτικές:
Η ανεργία μειώθηκε από το 19% μέσα σε λίγα χρόνια πέφτοντας κάτω από το 12%.
Οι ρυθμοί ανάπτυξης, οι οποίοι πέρσι ήταν διπλάσιοι του ευρωπαϊκού μέσου όρου, φέτος αναμένονται τριπλάσιοι.
Καταγράφεται σταθερή αύξηση στις εξαγωγές μας.
Συνεχίζεται η προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Εταιρίες-κολοσσοί, όπως η Microsoft, η Amazon, η Google και η Pfizer, έρχονται και επενδύουν στην Ελλάδα. Πολλές μάλιστα από αυτές επιλέγουν για να δημιουργήσουν τα hub τους την περιοχή μας, τη Θεσσαλονίκη, συνδέονται με τα Πανεπιστήμιά μας και ανοίγουν θέσεις εργασίας με εξαιρετικές προοπτικές για τους νέους μας.

Επιπλέον, ο τουρισμός μας όχι μόνο επανέρχεται στα προ πανδημίας επίπεδα αλλά και τα ξεπερνά, με προγνώσεις για ακόμη καλύτερη πορεία το καλοκαίρι του 2023.
Διάβασα προ ημερών με ενδιαφέρον τις προβλέψεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), σύμφωνα με τις οποίες ο μέσος ετήσιος ρυθμός μεταβολής του πραγματικού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) της Ελλάδας προβλέπεται στο 2,2% για το έτος 2023. Σύμφωνα με την εκτίμηση αυτή, η οικονομία της χώρας προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να κινείται με θετικό πρόσημο τη χρονιά που διανύουμε.
Κι όλα αυτά ενώ έχουμε μπροστά μας, μέσα στην άνοιξη, το μεγάλο ορόσημο της ανακοίνωσης του ποσοστού της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού.
Παράλληλα η κυβέρνηση, με τα συνεχιζόμενα γενναία οικονομικά και κοινωνικά μέτρα που έχουν στηρίξει όλο αυτό το διάστημα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα πλέον ευάλωτα στρώματα, επιχειρεί να αντιμετωπίσει το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία: Την ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων. Τα καλάθια του νοικοκυριού, που τόσο λοιδορήθηκαν από αντιπολιτευόμενες φωνές, αγκαλιάστηκαν από την κοινωνία και θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται για όσο καιρό τα χρειάζονται οι πολίτες.

Κι ακόμη η κυβέρνησή μας επέδειξε αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση λύνοντας ζητήματα τα οποία αφορούν την εθνική μας ασφάλεια, προχωρώντας σε επενδύσεις σε εξοπλισμούς, συνάπτοντας συμφωνίες με μεγάλες δυνάμεις, ενισχύοντας την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας. Θελήσαμε και πετύχαμε να νιώθει ασφαλής κάθε Έλληνας πολίτης.
Είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες πολίτες, μέλη μιας κοινωνίας που έχει ταλαιπωρηθεί από διαδοχικές περιόδους κρίσεων για τόσο μεγάλο διάστημα, γνωρίζουν ότι στα δύσκολα είμαστε πάντα παρόντες. Έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους κρατώντας τη χώρα όρθια μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς δυσκολίας.
Συνεχίζουμε για μία νέα τετραετία με σταθερότητα και ασφάλεια για την πατρίδα μας. Συνεχίζουμε για μία καλύτερη Ελλάδα με μεγαλύτερους μισθούς, καλύτερες υποδομές στην παιδεία και την υγεία, καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη, λιγότερους φόρους, αποτελεσματικότερη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, ευνοϊκότερο επενδυτικό κλίμα, περισσότερες και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας.

Συνεχίζουμε με αποφασιστικότητα, σύνεση και συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στις επόμενες γενιές.
Απέναντι στον λαϊκισμό και τη διχαστική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με την τόλμη, τη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών μας επιλογών και αποφάσεων.
Στην τοξικότητα, την πόλωση και τον τακτικισμό απαντάμε με ρεαλισμό: Με το αδιάκοπο έργο μας, το οποίο είναι και η αληθινή εγγύηση για το μέλλον του τόπου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ