Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Έλεγχος ακουστικής ικανότητας & οφθαλμολογικός  

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΒΑΣΙΛΙΚΑ

Έλεγχος ακουστικής ικανότητας σε κατοίκους των Βασιλικών πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο διάστημα από το ΚΕΠ Υγείας του δήμου Θέρμης. Πρόκειται για μία δράση πρόληψης με τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας», που διενεργήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Βασιλικών και περιλάμβανε προληπτικό έλεγχο ακουστικής ικανότητας από ΩΡΛ Ιατρό.

Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το γιατρό Αριστείδη Παπαδόπουλο και τον Χρήστο Ρεζικάρη, εκπρόσωπο από τα Akoustica Medica. Εξετάστηκαν συνολικά 45 άτομα και σύμφωνα με τα αποτελέσματα οι 14 από αυτούς εμφάνισαν κάποιου είδους πρόβλημα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η βαρηκοΐα είναι η τρίτη πιο διαδεδομένη χρόνια πάθηση στην τρίτη ηλικία (μετά την υπέρταση και την αρθρίτιδα), ενώ ένα στα τρία άτομα άνω των 65 ετών – συνολικά 165 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως – ζει με απώλεια ακοής.

Παράλληλα το Κ.Ε.Π .Υγείας Θέρμης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού και  εθελόντρια Οφθαλμίατρο, πραγματοποίησαν οφθαλμολογικό έλεγχο σε παιδιά της δευτέρας τάξης του Δ΄ Δημοτικού σχολείου Θέρμης. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου και εξετάστηκαν συνολικά 63 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.

elegxos.akoustiki.ikanotita.vasilika.foto3

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ