Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024

Έθεσε υποψηφιότητα για 1η Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τον τίτλο της 1ης Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024 διεκδικεί ο Δήμος Θέρμης καταθέτοντας ένα πολυσέλιδο σχέδιο με στόχους και δράσεις. Μάλιστα, τον ίδιο τίτλο διεκδικούν άλλοι έξι δήμοι στην Ελλάδα και συγκεκριμένα Κομοτηνής, Λαρισαίων, Αγίου Νικολάου Κρήτης, Ορεστιάδας, Νεάπολης Συκεών και  Ωραιοκάστρου. Πρόκειται για ένα θεσμό με διττό στόχο, καθώς από τη μία προάγει τη συμμετοχή των νέων 15 – 29 χρονών στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου και επιπλέον προβάλει το δήμο σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ενδεικτικά, μερικές από τις θεματικές που επιλέχθηκαν και συμπεριλήφθηκαν στο προτεινόμενο πρόγραμμα είναι: «Συμμετοχή και Συν-απόφαση», «Νεανική Επιχειρηματικότητα και η Ποιοτική Απασχόληση για όλους», «Παιδεία, Δια Βίου Μάθηση και Επαγγελματικός προσανατολισμός», «Συμμετοχή Νέων στα κοινά και Σύνδεση με την Ε.Ε.», «Κλιματική Αλλαγή, Προώθηση της αγροτικής νεολαίας και Βιώσιμη Πράσινη Ευρώπη», «Αθλητισμός, Πολιτισμός και Τεχνολογία», «Ψυχική υγεία και ευημερία», «Δημοκρατία, Ισότητα φύλων και Κοινωνική Συμπερίληψη».

Τον επιχειρησιακό σχεδιασμό που συνοδεύει την αίτηση ετοίμασαν από κοινού η Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Θέρμης και το Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο συγκεκριμένος τίτλος  θεσμοθετήθηκε από την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ