Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Άγνωστες μνήμες: από τα Βασιλικά στη Μικρά Ασία και από τη Μικρά Ασία στα Βασιλικά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ


Την Κυριακή 4/12 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας, εγγράφων και κειμηλίων από την Εθελοντική ομάδα για την Ιστορία και την Ποιότητα Ζωής των Βασιλικών, έκθεση φωτογραφιών, εγγράφων και κειμηλίων στον καινούριο ενοριακό του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου.
Μία έκθεση που έγινε με πολύ μεράκι, έρευνα και προσωπική δουλειά από την Εθελοντική Ομάδα για την ιστορία και την ποιότητα ζωής των Βασιλικών και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Η επίσκεψη σας θα επιβραβεύσει αυτή την προσπάθειά, μιας και τέτοιες πρωτοβουλίες λείπουν από την περιοχή μας.

Διοργανωτής: Εθελοντική Ομάδα Δράσεων Βασιλικών
Χώρος: Αίθουσα ενοριακού κέντρου Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Βασιλικών
Διάρκεια έκθεσης: 05/12/22 – 29/1/23
Ωράριο λειτουργίας: Τετάρτη: 17.00 – 20.00
Σάββατο & Κυριακή: 10.00 – 13.00

“Ο τόπος που πραγματικά κατοικούμε είναι αυτός που συγκροτούν και του δίνουν ζωή οι μνήμες, οι δικές μας, όσες μας παραδόθηκαν απ’ τις μαρτυρίες και τις αφηγήσεις γονιών και παππούδων κι όσες αποτυπώθηκαν σε αντικείμενα, φωτογραφίες, τραγούδια.”

Τις ίδιες μέρες ετοιμάζεται 2ο τεύχος του περιοδικού Εν Βασιλικοίς, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στους Βασιλικώτες που πολέμησαν στην Μικρά Ασία και στους πρόσφυγες με πλήθος μαρτυριών και φωτογραφιών.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ